Casa Artelor sărbătoreşte Ziua Naţională a Spaniei
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-artelor-sarbatoreste-ziua-nationala-a-spaniei/

Casa Artelor vă invită în Parcul Artelor – Parcul Titan, sâmbătă, 12 octombrie 2013, la evenimentul „Spania, Artă şi Pasiune“, de ziua naţională a acestei ţări.

Un articol de Andrada Văsii|11 octombrie 2013

Primăria Sectorului 3 şi Centrul Cultural Casa Artelor vă invită în Parcul Artelor – Parcul Titan, sâmbătă, 12 octombrie 2013, la evenimentul „Spania, Artă și Pasiune“, o nouă  întâlnire din programul „Zilele Multiculturalității în Sectorul 3“, dedicată Zilei Naţionale a Spaniei.

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, va deschide evenimentul semnat Casa Artelor la ora 17.00, prin vernisarea expoziţiei în aer liber dedicată artei şi culturii hispanice.

Începând cu ora 17.30, Parcul Artelor – Parcul Titan va vibra pe ritmuri spaniole autentice, într-un recital susţinut de artişti români şi spanioli. Între concerte, publicul va putea viziona filme-document cu mari artişti ai Spaniei şi ai lumii: Picasso, Gaudi, Dali.

Casa Artelor organizează un regal muzical

Timp de o oră, publicul va trăi alături de Casa Artelor dansul, pasiunea şi exotismul spectacolului de flamenco autentic prezentat de trupa Yolanda Osuna, invitată special din Madrid pentru acest eveniment. Artiştii Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa vor susţine un recital cu baletul „Carmen” de Bizet/Şcedrin în regia, scenografia şi coregrafia LeeWon Kook  din Coreea de Sud. Solişti: Alice Tarcea, Horatiu Chereches, Adrian Mihaiu, Sergiu Dan.

Casa Artelor poster ziua spaniei

Casa Artelor organizează Ziua Spaniei

Orchestra Simfonică Bucureşti, dirijată de Adrian Petrescu, va susţine un Concert de  muzică clasică spaniolă avându-i ca invitaţi speciali pe soliştii Daniela Vlădescu, Vlad Miriţă şi Hector Lopez.

Finalul serii spaniole va fi susţinut de un Foc de artificii pe „Bolero” de Ravel.

Citiţi şi: FOTO Astăzi se lansează tabăra de creaţie „Eco-Music-Art“ în Parcul Titan – Parcul Artelor

Conceptul şi regia evenimentului sunt semnate de regizoarea Alice Barb, directorul Centrului Cultural Casa Artelor, iar scenografia este realizată de Corina Grămoşteanu.

Info:

Intrarea este liberă.

Foto credit: Casa Artelor

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

13
/10
/20

Expoziția-fenomen „Woman Unchained“ by Irina Greciuhina, care-a fost deschisă timp de o lună în spațiul expozițional Arbor.art.room, perioadă în care s-a bucurat de un imens succes, s-a închis în „real“, dar iubitorii de frumos mai au o șansă să contemple „Cina cea de taină“ cu femei și alte lucrări care i-au încântat pe bucureșteni în această perioadă.

12
/10
/20

Maria Orosan-Telea condensează în spațiul Kunsthalle Bega Box sub numele Later Edit 13 evenimente cuprinse în programul „Draft” - un program curatorial despre proiecte artistice în stadiu de idee, parțial realizate sau replicabile la scară mai mare, desfășurat din 2018 în Biblioteca Pavilion din Timișoara.

05
/10
/20

O expoziție de fotografie, proiecții de filme, teatru, recital de saxofon – programul Institutului Cervantes din București pentru luna octombrie include o serie de evenimente artistice care evidențiază creativitatea și caracterul inovator al mediului artistic de limbă spaniolă, o formă de a marca Ziua Națională a Spaniei, celebrată pe 12 octombrie. Totodată, octombrie înseamnă și reluarea activităților cu prezență la sediul instituției, din Bulevardul Regina Elisabeta 38.

01
/10
/20

În ciuda restricțiilor contextului pandemic, 32.405 de persoane au participat la ediția a 7-a Art Safari, finalizată duminică noapte, probabil cel mai mare eveniment dedicat artei în România, unic ca amploare, concept și structură. Muzeul temporar, deschis pentru două săptămâni, de data aceasta în Victoria Tower, a ocupat cu artă o suprafață de 6.000 de metri pătrați și a găzduit 800 de opere în valoare totală de peste 12 milioane de euro.

28
/09
/20

Când arta devine o formă de a pătrunde dincolo de vizibil, în adâncurile nevăzute ale ființei, artistul accede la o conectare profundă cu el însuși prin accesarea părților nevăzută ale Sinelui. Creația capătă un substrat mult mai profund, iar artistul devine mai mult decât un simplu imitator al conținutului realității. Cel care lasă emoția să se manifeste pe pânză, invită privitorul spre expresivități și trăiri care compun un întreg ansamblu de stări ale creatorului.

24
/09
/20

Fundația Calea Victoriei aduce o mulțime de noutăți în programul de cursuri online al lunii octombrie, ca să te bucuri de seri reușite și energizante. Istorie și artă urbană, dicție și cetăți medievale, negociere și literatură sau comedie sunt doar câteva posibilități.