Casa de pariuri nu mai e Acasă. Poveștile lui Dede’s
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-de-pariuri-nu-mai-e-acasa-povestile-lui-dedes/

Bărbaţii, mai ales cei însuraţi, caută diverse refugii pentru a interacţiona cât mai puţin cu femeile. Cred că aşa au apărut războaiele şi campaniile lungi de cucerire. Nu-i înţeleg, dar asta e altă discuţie.

Un articol de Dede's (Dan Nicolaie)|22 februarie 2017

Povestea este veche. Rând pe rând „redutele” au căzut, femeile au pătruns în armate, baruri, cluburi, restaurante, săli de sport, stadioane. De câțiva ani, mulți bărbați își găsiseră un nou loc de întâlnire: casele de pariuri. Fotbal, discuții, pariuri, poate și câte o bere… chestii bărbătești.

O minte diabolică a decis că pariurile sportive nu produc suficient de mulți bani, așa că au fost introduse și diverse loterii, cu extrageri non-stop. A fost creată o breșă și dintr-o dată casa de pariuri nu a mai fost un loc atât de sigur.

Să stai să studiezi meciuri, jucători, statistici nu e o treabă prea plăcută pentru femei, dar la cifre, ca să nu spun numere, se pricep din plin. Așa că povestile lui dede sliniștea masculină a fost spulberată, în prima linie s-au aflat doamne trecute de prima tinerețe, dornice de un câștig rapid, după care boala loteriilor a cuprins toate categoriile de vârstă.

Parior de ocazie, acum dacă deschid ușa unei agenții și văd o doamnă la ghișeu cu niște foi în mână fac cale întoarsă direct, pentru că, așa cum am mai spus, nu îmi place să aștept.

Femeile nu se joacă, ele fac treaba temeinic, pariază zeci de bilete, schimbă numerele, „stornează” biletele, mai pun „încă zece de câte un leu”, doar pentru că au impresia că au fost atinse de inspirație, se manifestă zgomotos, sunt pătimașe.

Și dacă nu le iese repetă schema, într-o frenezie demnă de o cauză mai bună.

Foto: Povestile lui Dede’s – facebook, Dede s

15
/06
/16

Nu ştiu cum fac de nimeresc mereu (în) grupa Portugaliei la turneele finale. Aş putea zice că, cel puţin de data asta, a fost alegerea mea, însă tind să cred că e mai mult de-atât. Un fel de predestinare absurdă care mă pune în faţa unui joc de aceeaşi factură, pe care „naţionala” Portugaliei îl repetă beckettian de vreo 10 ani încoace.

14
/06
/16

Buffon. Barzagli-Bonucci-Chiellini. Stop. La Chiellini voiam să ajung. Trec rapid peste locul comun că tustrei, plus Buffon, care e vârful de lance al acestui supertrident defensiv, alcătuiesc cea mai solidă apărare de la Euro 2016. Aş zice că e şi cea mai carismatică, în ciuda reputaţiei dubioase pe care o au practicanţii dogmei Herrera. Adică e suficient să-l vezi pe Chiellini bătând cuba ca boxerii, cu Buffon, după nişte duble parade in extremis, pentru a tranşa partea asta…