„Casa din Brebu”, de Ştefan Luchian, scoasă la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/casa-din-brebu-de-stefan-luchian-scoasa-la-licitatie/

Lucrarea „Casa din Brebu”, de Ştefan Luchian, va fi vedeta unei licitaţii cu opere de artă plastică şi decorativă, care va fi organizată la Bucureşti, pe 15 iulie, de casa AraArt.

Un articol de Petre Ivan|20 iunie 2015

În cadrul evenimentului vor fi scoase la licitaţie lucrări semnate de nume cu greutate în istoria picturii româneşti, între care Gheorghe Petraşcu, Ion Andreescu, Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian şi Nicolae N. Tonitza.

Printre vedetele licitaţiei se va număra lucrarea „Casa din Brebu”, care aminteşte de copilăria celui ce avea să devină marele pictor Ştefan Luchian, marcată de farmecul simplu şi luminos al dealurilor cu vii şi al luncilor de pe malurile Prutului, conform AraArt. Lucrarea a fost evaluată de experţii AraArt la suma de 40.000 de euro.

Informaţii despre celelalte lucrări ale licitaţiei vor fi disponibile în curând pe site-ul www.araart.ro.

Expoziţia care anticipează licitaţia va fi deschisă colecţionarilor şi iubitorilor de artă la Casa Capşa din Bucureşti, în perioada 13-15 iulie, între orele 11.00 şi 19.00.

Casa de licitaţii AraArt a fost deschisă în septembrie 2010, având însă activitate de galerie încă din anul 2005.

Foto: Ştefan  Luchian, „Casa din Brebu” – wikipedia

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.