„Casetofonul. O istorie de neuitat” – Expoziţie temporară la MNIR
https://www.ziarulmetropolis.ro/casetofonul-o-istorie-de-neuitat-expozitie-temporara-la-mnir/

Expoziţia temporară cu tema „Casetofonul. O istorie de neuitat” se va deschide, miercuri, la sediul Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), informează Serviciul de presă al instituţiei gazdă. Organizată în colaborare cu Asociaţia Colecţionarilor de Aparate Radio din România – Pro Radio Antic, expoziţia celebrează, în avanpremieră, aniversarea în anul 2013, a 50 de […]

Un articol de |18 septembrie 2012

Expoziţia temporară cu tema „Casetofonul. O istorie de neuitat” se va deschide, miercuri, la sediul Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), informează Serviciul de presă al instituţiei gazdă.

Organizată în colaborare cu Asociaţia Colecţionarilor de Aparate Radio din România – Pro Radio Antic, expoziţia celebrează, în avanpremieră, aniversarea în anul 2013, a 50 de ani de la lansarea celui mai cunoscut model de casetă audio, împreună cu aparatul corespunzător (Philips EL3300), un eveniment tehnic important în domeniul electronicii de larg consum.

Sunt prezentate cronologic diverse aparate de epocă, considerate a fi „părinţii” aparatelor digitale de astăzi şi sunt oferite informaţii tehnice privind aceste aparate, publicul fiind invitat să descopere aceste exponate, prezentarea cronologică a diferitelor aspecte din istoria dezvoltării casetofonului ca şi plasarea într-un context a fiecăruia dintre acestea.

MNIR nu este la prima colaborare de acest gen cu Asociaţia Pro Radio Antic, în anul 2009 fiind organizată, la sediul instituţiei, expoziţia temporară „De la radio la mp3. 60 de ani de la fabricarea primului radioreceptor la fabrica Radio Popular”.

Asociaţia (non-profit) Pro Radio Antic s-a înfiinţat în anul 2008 din dorinţa comună a mai multor colecţionari de aparate de radio de a realiza o misiune educativă pentru generaţiile actuale, în primul rând prin prezentarea realizărilor industriei electronice româneşti (aproape dispărută), precum şi a unor valori intrate în istoria tehnică a omenirii.

Expoziţia va fi deschisă până pe data de 14 octombrie.

Sursa: Agerpres

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.