„Casetofonul. O istorie de neuitat” – Expoziţie temporară la MNIR
https://www.ziarulmetropolis.ro/casetofonul-o-istorie-de-neuitat-expozitie-temporara-la-mnir/

Expoziţia temporară cu tema „Casetofonul. O istorie de neuitat” se va deschide, miercuri, la sediul Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), informează Serviciul de presă al instituţiei gazdă. Organizată în colaborare cu Asociaţia Colecţionarilor de Aparate Radio din România – Pro Radio Antic, expoziţia celebrează, în avanpremieră, aniversarea în anul 2013, a 50 de […]

Un articol de |18 septembrie 2012

Expoziţia temporară cu tema „Casetofonul. O istorie de neuitat” se va deschide, miercuri, la sediul Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), informează Serviciul de presă al instituţiei gazdă.

Organizată în colaborare cu Asociaţia Colecţionarilor de Aparate Radio din România – Pro Radio Antic, expoziţia celebrează, în avanpremieră, aniversarea în anul 2013, a 50 de ani de la lansarea celui mai cunoscut model de casetă audio, împreună cu aparatul corespunzător (Philips EL3300), un eveniment tehnic important în domeniul electronicii de larg consum.

Sunt prezentate cronologic diverse aparate de epocă, considerate a fi „părinţii” aparatelor digitale de astăzi şi sunt oferite informaţii tehnice privind aceste aparate, publicul fiind invitat să descopere aceste exponate, prezentarea cronologică a diferitelor aspecte din istoria dezvoltării casetofonului ca şi plasarea într-un context a fiecăruia dintre acestea.

MNIR nu este la prima colaborare de acest gen cu Asociaţia Pro Radio Antic, în anul 2009 fiind organizată, la sediul instituţiei, expoziţia temporară „De la radio la mp3. 60 de ani de la fabricarea primului radioreceptor la fabrica Radio Popular”.

Asociaţia (non-profit) Pro Radio Antic s-a înfiinţat în anul 2008 din dorinţa comună a mai multor colecţionari de aparate de radio de a realiza o misiune educativă pentru generaţiile actuale, în primul rând prin prezentarea realizărilor industriei electronice româneşti (aproape dispărută), precum şi a unor valori intrate în istoria tehnică a omenirii.

Expoziţia va fi deschisă până pe data de 14 octombrie.

Sursa: Agerpres

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.

14
/03
/24

Astăzi, pe 14 martie, se împlinesc trei ani de la moartea ei, la Paris, în 2021, atunci când Covidul făcea ravagii și oprise lumea în loc. Avea aproape 90 de ani.