„Casetofonul. O istorie de neuitat” – Expoziţie temporară la MNIR
https://www.ziarulmetropolis.ro/casetofonul-o-istorie-de-neuitat-expozitie-temporara-la-mnir/

Expoziţia temporară cu tema „Casetofonul. O istorie de neuitat” se va deschide, miercuri, la sediul Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), informează Serviciul de presă al instituţiei gazdă. Organizată în colaborare cu Asociaţia Colecţionarilor de Aparate Radio din România – Pro Radio Antic, expoziţia celebrează, în avanpremieră, aniversarea în anul 2013, a 50 de […]

Un articol de |18 septembrie 2012

Expoziţia temporară cu tema „Casetofonul. O istorie de neuitat” se va deschide, miercuri, la sediul Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), informează Serviciul de presă al instituţiei gazdă.

Organizată în colaborare cu Asociaţia Colecţionarilor de Aparate Radio din România – Pro Radio Antic, expoziţia celebrează, în avanpremieră, aniversarea în anul 2013, a 50 de ani de la lansarea celui mai cunoscut model de casetă audio, împreună cu aparatul corespunzător (Philips EL3300), un eveniment tehnic important în domeniul electronicii de larg consum.

Sunt prezentate cronologic diverse aparate de epocă, considerate a fi „părinţii” aparatelor digitale de astăzi şi sunt oferite informaţii tehnice privind aceste aparate, publicul fiind invitat să descopere aceste exponate, prezentarea cronologică a diferitelor aspecte din istoria dezvoltării casetofonului ca şi plasarea într-un context a fiecăruia dintre acestea.

MNIR nu este la prima colaborare de acest gen cu Asociaţia Pro Radio Antic, în anul 2009 fiind organizată, la sediul instituţiei, expoziţia temporară „De la radio la mp3. 60 de ani de la fabricarea primului radioreceptor la fabrica Radio Popular”.

Asociaţia (non-profit) Pro Radio Antic s-a înfiinţat în anul 2008 din dorinţa comună a mai multor colecţionari de aparate de radio de a realiza o misiune educativă pentru generaţiile actuale, în primul rând prin prezentarea realizărilor industriei electronice româneşti (aproape dispărută), precum şi a unor valori intrate în istoria tehnică a omenirii.

Expoziţia va fi deschisă până pe data de 14 octombrie.

Sursa: Agerpres

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.