Câştigă o invitaţie la spectacolul „Marea iubire a lui Sebastian“, cu Marius Manole!
https://www.ziarulmetropolis.ro/castiga-o-invitatie-la-spectacolul-marea-iubire-a-lui-sebastian/

Sâmbătă, 6 iulie, de la ora 19.00, la Godot Cafe-Teatru se joacă „Marea iubire a lui Sebastian”, cu Rodica Mandache, Marius Manole, Ana-Ioana Macaria şi István Téglás. Participând la concurs, poţi câştiga o invitaţie dublă la acest spectacol!

Un articol de Judy Florescu|3 iulie 2013

Sâmbătă, 6 iulie, de la ora 19.00, la Godot Cafe-Teatru se joacă „Marea iubire a lui Sebastian“, cu Rodica Mandache, Marius Manole, Ana-Ioana Macaria și István Téglás. Participând la concurs, poți câștiga o invitație dublă la acest spectacol.

O poveste tumultoasă de dragoste dintre actriţa Leny Caler şi Mihail Sebastian: Textul reuneşte fragmente din „Jurnalul“ scriitorului, mergând pe firul corespondenţei reale dintre actriţă şi dramaturg şi culminând cu dialoguri diafane din piesa „Jocul de-a vacanţa”.

Leny îşi rememorează tinereţea cu un aer ludic în care plutesc şarmul şi cochetăria de altădată. Deşi o cucereşte cu scrisul său, omul din spatele cuvintelor se dovedeşte a fi un băiat timid şi nu într-atât de atrăgător cum şi-l imaginase. Iubirea dintre cei doi este mai degrabă una platonică, un joc de lumini şi umbre în care fiecare îi găseşte metehne celuilalt.

Sebastian suspină după înflăcărata Leny, însă în el clocoteşte veşnic gelozia, transpusă în replici acide. Superficialitatea şi inconstanţa femeii fatale îl fac pe tânărul scriitor să se răzbune prin cuvinte, în secret. Dialogul dintre îndrăgostiţi este în esenţă o reunire a două monologuri, ca într-un puzzle ale cărui piese nu se potrivesc niciodată.

Un joc convingător

Rodica Mandache convinge prin lejeritatea jocului şi zâmbetul ştrengăresc. Iar Marius Manole creşte şi îmbătrâneşte pe scenă, trecând prin toate anotimpurile iubirii, cu o luciditate agonizantă.

Ana-Ioana Macaria şi István Téglás  le dau viaţă Corinei şi lui Ştefan, protagoniştii uneia dintre cele mai cunoscute opere a dramaturgului, „Jocul de-a vacanţa”. Corina stă în dreapta lui Leny, în timp ce Ştefan îşi mărturiseşte visele, în stânga autorului său. Ei oglindesc astfel iubirea imposibilă dintre Leny şi Sebastian, dezvăluind sentimente neelucidate şi întrebări filosofice.

„Pentru 84 de minute, suntem invitaţi să parcurgem lumile lui Sebastian şi să-l cunoaştem ca scriitor, dramaturg, memorialist şi nu în ultimul rând ca om“ (Teodora Gheorghe, scriitor).

Participă la concurs!

Ca să participi la concurs, trebuie să dai Like la pagina de Facebook a Ziarului Metropolis şi apoi să menţionezi, într-un comentariu pe site, o piesă pe care a scris-o Mihail Sebastian, până vineri dimineața, 5 iulie. Tragerea la sorți va avea loc vineri după-amiaza, iar invitația poate fi ridicată de la intrarea în Godot Cafe-Teatru, cu jumătate de oră înaintea începerii spectacolului.

Notă: pentru a participa la tragerea la sorţi trebuie să dai Like la pagina de Facebook a Ziarului Metropolis! Cei care nu au dat Like la această pagină nu vor fi incluşi în tragerea la sorţi!

Participând la concurs, eşti de acord cu regulamentul Ziarului Metropolis!

Concursul a fost câștigat de BACOIU MIHAELA. Felicitări!

Foto: Flavius-Eugen Georgescu

27
/06
/13

Ziarul Metropolis şi Teatrul Metropolis din Bucureşti îţi oferă două invitaţii duble la spectacolul „Îngeri în America“, programat vineri, 28 iunie, de la ora 19.00. Pe 28 şi pe 29 iunie, spectacolul va fi prezentat într-o nouă formulă: cele două piese ale dipticului scris de Tony Kushner vor fi jucate într-o singură seară și nu consecutiv în două seri, ca până acum.

10
/06
/13

„Kamceatka” este cel mai cunoscut roman al argentinianului Marcelo Figueras - o poveste despre o realitate apăsătoare („Războiul murdar“), privită prin ochii unui copil. Cartea a apărut anul acesta la Editura All, în colecția „Strada Ficțiunii“. Iar filmul care are la bază romanul a fost ales să prezinte Argentina la Premiile Oscar, secțiunea „Cel mai bun film străin“.

13
/05
/13

Miercuri, 22 mai, de la ora 19.00, Orchestrele și Corurile Radio te invită la o seară de Haydn, Mozart, Schubert și Sibelius. Participând la concurs, poți câştiga o invitație de două locuri!

25
/03
/13

Răspundeţi la întrebarea „Care este titlul celui mai recent proiect muzical al lui AG Weinberger?“ şi sunteţi înscrişi automat la tragerea la sorţi pentru două invitaţii a câte două locuri fiecare. Rezultatele vor fi anunţate luni, 1 aprilie, pe www.ziarulmetropolis.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Metropolis.

04
/03
/13

1. Tragerea la sorți se realizează electronic, prin Random.org. 2. Câștigătorii vor fi anunțați în ziua tragerii la  sorți, în Ziarul Metropolis, dar și pe contul de Facebook al ziarului. 3. Premiile se ridică de la sediul Teatrului Metropolis (Str. Mihai Eminescu nr. 89, sector 2, București), de luni până vineri, între orele 12.00 și […]

Pagina 7 din 7« Prima...34567