Câștigătorii Comedy Short Film Festival @ Plaza România
https://www.ziarulmetropolis.ro/castigatorii-comedy-short-film-festival-plaza-romania/

“Buumes”, de Martin Guggisberg, “Keith Reynolds Can’t Make It Tonight”, de Felix Massie, “Lothar”, de Luca Zuberbühler, “Cai putere”, de Daniel Sandu şi “A Mile in These Hooves”, de James Brylowski sunt câştigătorii Comedy Short Film Festival @ Plaza România, singurul festival de scurtmetraje de comedie organizat într-un mall din România (şi desfăşurat la Cinema Movieplex).

Un articol de Petre Ivan|10 martie 2015

Câștigătorii Comedy Short Film Festival @ Plaza România / Cele trei jurii, fiecare compus din trei membri, au acordat la ceremonia de premiere, ce a avut loc la Cinema Movieplex pe 7 martie, cele cinci trofee ale primei ediții a festivalului.

La Comedy Short Film Festival @ Plaza România, aflat sub egida Anchor Grup, organizat de Plaza România și găzduit de Cinema Movieplex, juriul competiției oficiale, compus din actrița Ana Ularu, regizorul Hanno Hoeffer și Antoine Bagnaninchi, directorul Independența Film, a oferit Best Plaza Comedy Short Film Award (1500 de euro) scurtmetrajului “Buumes”, de Martin Guggisberg. Atuurile acestui film au fost, potrivit juriului, umorul negru, povestea excelentă, atmosfera auster-absurdă și jocul actorilor.

Juriul competiției filmelor de animație, alcătuit din regizoarea Anca Damian, regizorul Anton Groves și actorul Adrian Văncică, a acordat Best Animation Comedy Short Film Award (1000 de euro) scurtmetrajului “Keith Reynolds Can’t Make It Tonight”, de Felix Massie. Potrivit juriului, acest scurtmetraj e o comedie cu un scenariu extrem de bun care folosește un stil foarte Comedy Short Film Festival simplu, ce ține de benzile desenate, pentru a spune povestea. Având un minunat voiceover ironic care călăuzește spectatorul prin nefericita zi a lui Keith, filmul e un comentariu social extrem de amuzant.

În ce-i privește pe cei care au decis câștigătul trofeului consacrat filmelor studențești, actorul Bogdan Dumitrache, cineastul și profesorul Laurențiu Damian și regizorul și muzicianul Tom Wilson au oferit Best Student Comedy Short Film Award (1000 de euro) scurtmetrajului “Lothar”, de Luca Zuberbühler.

Juriul a apreciat ideea amuzantă, dusă până la consecințe absurde, scenografia și imaginea, dar și atmosfera postapocaliptică și totuși extrem de comică.

Premiul pentru film românesc, acordat de Asociația Make a Point, i-a revenit regizorului Daniel Sandu pentru scurtmetrajul “Cai putere”, iar premiul pentru imagine, oferit de Cinelab, a fost adjudecat de comedia “A Mile in These Hooves”, de James Brylowski.

Foto: Comedy Short Film Festival – cinemagia

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.