Câștigătorii Concursului Enescu 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/castigatorii-concursului-enescu-2016/

Ediţia 2016 a Concursului Internaţional „George Enescu” s-a încheiat duminică seara, la Ateneul Român, cu finala Secţiunii de Pian câştigată de tânăra solistă de 23 de ani Victoria Vassilenko (Bulgaria). Printre câştigători s-au aflat tineri solişti din Coreea de Sud, SUA, China, Italia şi Bulgaria

Un articol de Petre Ivan|26 septembrie 2016

La la Secțiunea „Vioară”, Concursul Enescu 2016 a fost câștigat de Gyehee Kim din Coreea de Sud, după o finală în care a interpretat „Concertul pentru vioară în Re Major op.35” de Ceaikovski.

Zlatomir Fung, din Statele Unite ale Americii, în vârstă de 17 ani, a câștigat Premiul I al Secțiunii Violoncel a Concursului Internațional George Enescu 2016, la sfârșitul unei finale cu ovații, în care a interpretat, la Ateneul Român, Simfonia Concertantă Op.8 de George Enescu, acompaniat de Orchestra

Victoria Vassilenko (Bulgaria), câştigătoarea Sectiunii Pian

Victoria Vassilenko (Bulgaria), câştigătoarea Sectiunii Pian

Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Alexandre Bloch.

Câștigătorul Secțiunii de Compoziție a Concursului Enescu 2016, categoria Muzică Simfonică, este Tian Tian din China, cu lucrarea intitulată „Concerto for orchestra”, iar Caterina di Cecca din Italia a fost desemnată câștigătoare la categoria Muzică de Cameră, cu lucrarea „Isole per 7 strumentisti”.

La această ediție au participat 317 artiști din 48 de țări, cu aproape 40% mai mult decât la ediția precedentă a competiției, la cele patru secțiuni de concurs fiind selectați de juriul de specialitate: 56 de artiști la Vioară, câte 53 la Violoncel și Pian și 34 de lucrări la Compoziție.

Valoarea totală a premiilor pentru cele patru secțiuni a fost de 115.000 de euro, la acestea adăugându-se posibilitatea de a interpreta pe scena Festivalului Enescu, precum și premii speciale și oportunități de promovare internațională.

Foto: Câștigătorii Concursului Enescu 2016 – concurs.festivalenescu.ro

29
/07
/15

Ediția jubiliară a Festivalului Internațional de Canto Hariclea Darclée, care marchează împlinirea a 20 de ani de la prima ediție a festivalului, s-a deschis marți seară cu un concert inaugural susținut de soprana Adela Zaharia și basul Bogdan Talos, laureați ai Concursului Darclée, acompaniați la pian de Alexandru Petrovici și se va încheia pe 9 august.

27
/07
/15

Bobbi Kristina Brown, fiica lui Whitney Houston şi a artistului Bobby Brown, a murit, duminică, la vârsta de 22 de ani. Decesul lui Bobbi Brown vine după aproape jumătate de an de când tânăra a fost găsită fără cunoştinţă în cada din sala de baie a vilei sale, incident care a prezentat o serie de similarităţi bizare cu circumstanţele în care a murit mama ei, în anul 2012.

25
/07
/15

Unul dintre cele mai apreciate evenimente culturale de către public, din ultimii trei ani, de la Sibiu, concertul "Simply The Best - Povestea Naiului", a adunat mii de oameni în Piața Mare din centrul istoric al fostei Capitale Culturale Europene.

22
/07
/15

În perioada 25 iulie - 1 august, Radio România Muzical şi Radio România Cultural transmit în direct șapte spectacole din cadrul Festivalului “Richard Wagner” de la Bayreuth, unul dintre cele mai importante festivaluri de operă din lume şi un punct de referinţă pentru toţi iubitorii muzicii lui Wagner.

20
/07
/15

Entuziasm şi urale sunt cuvintele care descriu cel mai bine reacţia publicului la finalul concertului Orchestrei Române de Tineret dirijate de Cristian Mandeal, solistă Oxana Corjos în deschiderea celei de-a 35-a ediții a Săptămânilor muzicale „Gustav Mahler” de la Toblach/Dobbiaco (Italia).

17
/07
/15

La toamnă, Jazz Night Out vine cu trei premiere: trompetistul și revelația Ibrahim Maalouf, pianistul Brad Mehldau într-un trio de neratat, Béla Fleck, americanul care a reinventat banjo-ul, toți trei pentru prima oară la București.

17
/07
/15

Aflat la a treia ediție, master-class-ul cu participare internațională "Muzica la Altitudine" va avea loc între 18 şi 26 iulie 2015 la Poiana Ștampei, în Bucovina, unde tineri muzicieni vor avea oportunitatea de a studia tehnici de instrument şi interpretare împreună cu doi muzicieni de talie internațională, violonistul Ştefan Horvath (Elveția) şi violoncelistul Răzvan Suma (România), solist concertist al Radio România.

17
/07
/15

Institutul Cultural Român de la Viena organizează marţi, 21 iulie, la ora 19.00, proiecţia specială a unor reportaje din seria KulTOUR mit Holender, realizate de postul Servus TV. Evenimentul de la sediul ICR Viena (Argentinierstrasse 39, 1040 Viena) este dedicat lui Ioan Holender, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani pe 18 iulie.

16
/07
/15

Joia viitoare (23 iulie 2015) începe cea de a şasea ediţie de PADINA FEST, eveniment creat pentru iubitorii de muzică şi de activităţi sportive montane. În timpul zilei vor avea loc evenimente sportive şi activităţi recreaţionale - Maratonul Bucegilor, căţărări pe stâncă, rapel sau tiroliene, ateliere de aventură, iar serile vor fi dedicate în exclusivitate concertelor.