Câștigătorii Galei Tânărului Actor HOP 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/castigatorii-galei-tanarului-actor-hop-2020/

Ediţia a XXIII-a a Galei Tânărului Actor HOP, desfăşurată la Amfiteatru TNB, s-a încheiat în seara zilei de 6 septembrie.

Un articol de Petre Ivan|8 septembrie 2020

Juriul concursului a fost format din ADRIAN BATISTA – regizor și producător TV, IOANA BOGĂŢAN – actriţă, SILVIA GHIAȚĂ – producător TV, ANDREI și ANDREEA GROSU – regizori, ILEANA LUCACIU – critic de teatru.

PREMIILE GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP 2020

Premiul „ŞTEFAN IORDACHE” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor HOP
a fost acordat actriţei BIANCA TEMNEANU pentru rolurile din spectacolele „Pe lună” și
„Unu pe doi”.
Premiul se acordă în memoria marelui artist Ştefan Iordache, cel care a fost membru al juriului la mai multe ediţii ale Galei HOP, un apropiat al acestui eveniment şi al susţinerii tinerilor la început de carieră. Dacă iniţial, începând cu ediţia 2009, premiul a fost acordat celui mai bun actor la secţiunea individual, începând din anul 2013, organizatorii Galei au decis ca Premiul „Ştefan Iordache” să devină MARELE PREMIU AL GALEI.
Premiul a fost anunțat de GIGI CĂCIULEANU, directorul artistic al Galei şi de primarul sectorului 5 Bucureşti, domnul DANIEL FLOREA – în cadrul parteneriatului cu Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” al Primăriei sector 5, București.

Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual
a fost acordat actriţei GEORGIANA VIȘAN pentru „Dialog cu D”.
Premiul a fost anunțat de ADRIAN BATISTA.

Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual
a fost acordat actorului IULIAN TRĂISTARU pentru „Hotar”.
(Iulian Trăistaru a participat și la secțiunea Grup în spectacolele „Pe lună” și „Conflictual”)
Premiul a fost anunțat de SILVIA GHIAȚĂ.

Premiul „CORNEL TODEA” – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori
a fost acordat trupei spectacolului „Unu pe doi”, cu ANA BACIU și BIANCA TEMNEANU.
Premiul este susţinut de familia Todea, începând cu ediţia a 16-a.
Premiul a fost anunțat de domnul KRIZBAI BÉLA DAN, vicepreşedintele Institutului Cultural Român.

Premiul „SICĂ ALEXANDRESCU” – Premiul special al juriului
a fost acordat actorului DRAGOȘ IONIȚĂ pentru „Shakespeare & GENDER”.
Premiul a fost anunțat de IOANA BOGĂȚAN.

PREMIUL PUBLICULUI
Cea mai bună actriţă: ILEANA URSU
Cel mai bun actor: DRAGOȘ IONIȚĂ
Cea mai bună trupă de actori: „Dictum Meum Pactum” cu ALEXANDRU IONESCU, ROBERT IOSIF şi ALEXANDRU PETCU. Un spectacol coordonat de Teodora Velescu.

PREMII GĂZDUITE ÎN CADRUL GALEI TÂNĂRULUI ACTOR HOP

Premiul „1/10 pentru FILM la TIFF”
a fost acordat actorului ALEXANDRU IONESCU pentru rolul din spectacolul
„Dictum Meum Pactum”.
Premiul a fost anunțat de actorul LARI GIORGESCU, fost participant la proiectul „10 pentru FILM la TIFF”.
Începând cu ediţia a 17-a, regizorul şi producătorul de film TUDOR GIURGIU acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din proiectul „10 pentru FILM la TIFF”.

Premiul pentru prestanţă, rostire scenică şi expresie corporală
(un premiu acordat de actrița Dorina Lazăr)
a fost acordat actriței IULIA POPA pentru „Waves”.
Premiul a fost anunțat de ILEANA LUCACIU.

*

A prezentat actorul LARI GIORGESCU.
Directorul artistic al Galei HOP 2020: coregraful şi dansatorul GIGI CĂCIULEANU.

OPORTUNITATE!
Doamna Eliza Noemi Judeu, directorul Teatrului Municipal „Bacovia” Bacău a
invitat câștigătorii Galei Tânărului Actor HOP 2020
să prezinte momentele din concurs la Festivalul Bacău-Fest Monodrame, ediția 2021.

GALERIA FOTO / VIDEO GALA HOP 2020
https://galahop.uniter.ro/foto-video-2020/

credit foto: Andrei Gîndac

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.

12
/02
/24

La început de primăvară, Opera Națională București propune publicului spectacolul „Carmen” de Georges Bizet în dublă reprezentație, pe 1 și 3 martie, cu o distribuție de excepție: mezzosoprana Ruxandra Donose invitată în rolul titular, tenorul Ramón Vargas invitat în rolul Don José, baritonul Mihai Damian invitat în rolul Escamillo. În rolul Micaela va evolua soprana Operei Marta Sandu Ofrim. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare.

09
/02
/24

CARTEA DE CINEMA Într-o scurtă carte apărută în 2022 şi bazată pe câteva dialoguri inedite iniţiate de Ioan-Pavel Azap şi derulate între 2009 şi 2011, Tudor Caranfil vorbeşte despre parcursul său şi critica de film. Un moment esenţial au fost "Serile prietenilor filmului", un eveniment pe care l-a creat în 1962 şi al cărui succes avea să ducă la formarea Cinematecii - o poveste demnă însăşi de un scenariu.

09
/02
/24

Cu încasări de 952 de milioane de dolari la box-office-ul mondial, onorat cu cele mai mari premii ale industriei din acest an, dominând cu câte 13 nominalizări la Oscar® și la Premiile Academiei Britanice de Film și Televiziune (BAFTA), blockbusterul Oppenheimer în care joacă Cillian Murphy, nominalizat la Oscar pentru rolul lui J. Robert Oppenheimer și Emily Blunt în rolul soției sale, biologul și botanistul Katherine „Kitty” Oppenheimer, va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 21 martie.

09
/02
/24

Seria CultClassics aduce în atenția publicului filme semnificative sau realizatori de film importanți din istoria cinematografiei. “Am vrut să creăm un program independent, care să ne conducă într-o călătorie prin lumea filmului, să explorăm împreună diferite curente cinematografice, stiluri regizorale, culturi și spații geografice” Anca Caramelea, curator ARTA.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).