Câştigătorul Palme d’Or şi “La giovinezza”, cu Mădălina Ghenea, vin în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/castigatorul-palme-dor-si-la-giovinezza-cu-madalina-ghenea-vin-in-romania/

Pelicula “Dheepan”, de Jacques Audiard, care a câştigat Palme d’Or 2015, “The Assassin”, de Hou Hsiao Hsien, care a primit premiul pentru regie anul acesta la Festivalul de la Cannes, şi “La giovinezza”, de Paolo Sorrentino, cu Mădălina Ghenea, vor fi distribuite în România Independenţa Film.

Un articol de Petre Ivan|26 Mai 2015

Independenţa Film va distribui în România câştigătorul prestigiosului Palme d’Or 2015, “Dheepan”, în regia lui Jacques Audiard. Este cel de-al doisprezecelea lungmetraj câştigător de Palme d’Or adus în România de Independenţa Film.

Casa de distribuţie va lansa în cinematografele din România nouă dintre filmele prezente anul acesta la Cannes, programate pentru finele lui 2015, începutul lui 2016:

Dheepan/ Dheepan”, de Jacques Audiard (prezentat în competiţie la Cannes 2015 şi recompensat cu Palme d’Or),

Nie Yinniang/ The Assassin”, de Hou Hsiao Hsien” (prezentat în competiţie la Cannes 2015 şi recompensat cu premiul pentru cel mai bun regizor),

La Tête haute/ Standing Tall”, de Emmanuelle Bercot (proiectat în deschiderea Festivalului de la Cannes),

La giovinezza/ Youth”, de Paolo Sorrentino (în competiţie),

Umimachi Diary/ Our Little Sister”, de Hirokazu Kore-Eda (în competiţie),

Love“, de Gaspar Noé (în afara competiţiei, în secţiunea Midnight Screening),

Amy“, de Asif Kapadia (în afara competiţiei),

Trois souvenirs de ma jeunesse“, de Arnaud Desplechin (în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs) şi

Le tout nouveau testament“, de Jaco Van Dormael” (Quinzaine des Réalisateurs).

Foto: Dheepan , Palme d’Or 2015- Independenţa Film

23
/04
/19

INTERVIU O întâlnire cu actrița Ana-Maria Ivan, pe care o regăsim în distribuția așteptatului musical „We Will Rock You”, semnat de Răzvan Mazilu, care a avut de curând premiera la Sala Palatului. „Musicalul mă face să mă simt împlinită cu adevărat și mă provoacă să îmi doresc mai mult de la mine”, spune Ana-Maria.

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

16
/04
/19

"Nu sunt nostalgică, obişnuiesc să privesc înainte, dar îmi e dor de momentele magice petrecute cu Visconti şi Fellini." - Claudia Cardinale. Celebra actriţă italiană a împlinit 81 de ani.

15
/04
/19

Independența Film anunță lansarea în cinematografele din România, din 26 aprilie, a neo-noir-lui regizat de David Robert Mitchell: Under the Silver Lake. Filmul a fost prezentat în competiția oficială a Festivalului de la Cannes 2018, unde a atras atenția criticilor de film și cinefililor prin originalitatea sa, regie, soundtrack și imagine.

Page 1 of 23312345...102030...Last »