Casting pentru rolurile Romeo si Julieta
https://www.ziarulmetropolis.ro/casting-pentru-rolurile-romeo-si-julieta/

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” organizeaza joi, 21 februarie, un casting in vederea selectiei interpretilor pentru rolurile principale din spectacolul “Romeo si Julieta”: Romeo(actor-tenor) si Julieta (actrita-soprana lirica). Candidatii, cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, trebuie sa aiba disponibilitati pentru interpretare vocala pop-rock-jazz, dans si actorie.   Persoanele interesate sunt rugate sa trimita un CV cu fotografie (portret) pe […]

Un articol de Andrada Văsii|6 februarie 2013

Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” organizeaza joi, 21 februarie, un casting in vederea selectiei interpretilor pentru rolurile principale din spectacolul Romeo si Julieta”Romeo(actor-tenor) si Julieta (actrita-soprana lirica). Candidatii, cu varsta cuprinsa intre 18 si 30 de ani, trebuie sa aiba disponibilitati pentru interpretare vocala pop-rock-jazz, dans si actorie.

 

Persoanele interesate sunt rugate sa trimita un CV cu fotografie (portret) pe adresa de e-mail [email protected] pana la 15 februarie a.c.

 

In urma etapei de selectie a CV-urilor, candidatii alesi vor trebui sa pregateasca pentru proba de concurs o arie dintr-o opereta sau musical (la alegere) si o arie din musicalul “Romeo si Julieta”. Partiturile pentru ariile din spectacol vor fi puse la dispozitia concurentilor de catre organizatori, dupa data de 15 februarie.

 

Castingul va avea loc in data de 21 februarie, in Aula Bibliotecii Nationale,  si se va desfasura in prezenta realizatorilor spectacolului. Programarea va fi anuntata telefonic sau pe e-mail.

 

“Romeo si Julieta”, musicalul creat de Gerard Presgurvic, avand la baza piesa lui William Shakespeare, a avut premiera pe 19 ianuarie 2001 la Paris . Cunoscand un succes imens, musicalul a fost montat in peste 10 tari si tradus in numeroase limbi, printre care flamanda, engleza, maghiara, rusa sau germana. Spectacolul Teatrului National de Opereta “Ion Dacian”, in regia lui Kerenyi Miklos Gabor – KERO®, este realizat in coproductie cu Teatrul de Opereta si Musical din Budapesta si este una dintre cele mai de succes productii ale Teatrului, fiind totodata si primul musical pop-rock montat de o institutie muzicala profesionista din Romania.

 

05
/03
/24

Aăăă, Mihaela Trofimov este o actriță cu o mare foame pentru joacă, da, chiar așa, pentru joacă. Ăăă, o vedeți la Excelsior, la unteatru, la Brăila, pe scenă, puternică, talentată, expresivă. Ăăă ce voiam să zic? Citiți interviul în formă de alfabet și aflați cum o literă, Ă, descrie de cele mai multe ori starea ei de spirit.

05
/03
/24

Pe data de 5 martie se dă startul unui nou apel deschis în cadrul proiectului Share, Tag or Dye, inițiat și coordonat de către Asociația Fotografică Allkimik, în parteneriat cu Asociația Culturală Marginal. Această inițiativă oferă artiștilor din întreaga lume oportunitatea de a-și împărtăși creațiile și de a se implica într-o experiență colectivă de artă

01
/03
/24

Scena Digitală, platforma online de teatru, film, muzică și dans a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) vine cu o surpriză pentru public în luna martie. Iubitorii de teatru vor putea urmări online trei spectacole de excepție din cadrul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu: „Arta de a povesti” de Alexis Michalik, „O catedrală plină cu orgi” – spectacolul de deschidere al FITS și „FAUST: tribut”.

01
/03
/24

Happy Cinema redifuzează filmul Oppenheimer, favorit la Oscar, în perioada 7-10 martie, în toate cinematografele din țară. Oppenheimer este un thriller epic filmat în IMAX® care aruncă publicul în paradoxul palpitant al omului enigmatic care trebuie să riște să distrugă lumea pentru a o salva. Pelicula spune povestea fizicianului J. Robert Oppenheimer și a rolului pe care l-a avut în dezvoltarea bombei atomice.

29
/02
/24

Noua producție a Fundației Culturale „Camil Petrescu”, podcastul TEATRUL (DE) AZI, continuă seria dialogurilor cu directorul de imagine și producătorul Zomir Dimovici despre felul în care vedem, citim și percepem teatrul astăzi.