Casting pentru un spectacol de Mick Davis, la Godot Cafe-Teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/casting-pentru-un-spectacol-de-mick-davis-la-godot-cafe-teatru/

Regizorul Mick Davis montează la Godot Cafe-Teatru „Cina cea de taină”, spectacol pentru care invită actorii la casting, începând de luni, 14 noiembrie.

Un articol de Liliana Matei|13 noiembrie 2016

Ce se întâmplă când Marilyn Monroe, Freddie Mercury, Albert Enstein și Constantin Stanislavski își dau întâlnire la cină, în România, cu multe alte icon-uri? Vor dezbate subiectele zilei, în ciuda faptului că niciunul dintre ei nu mai e de mult în viață?

Începând de luni 14 noiembrie, echipa Godot Cafe – Teatru invită actorii interesați la casting, pentru spectacolul regizorului Mick Davis, Cina cea de taină (The Last Supper). Printre personaje, se numără: Marilyn Monroe, Oscar Wilde, Freddie Mercury, Amy Winehouse, Marlon Brando, Maria Tănase, Adolf Hitler (not an idol), Jim Morrison, Janis Joplin, Albert Einstein, Laurence Olivier, Greta Garbo, John Lennon, Michael Jackson, Audrey Hepburn, Constantin Stanislavski, Bette Davis, James Dean, Anton Chekhov, Elvis Presley.

Regizorul Mick Davis, cunoscut de publicul din România pentru filmul Modigliani (2004), și-a propus să monteze The last supper, un text – creație proprie, până la începutul anului viitor. Perioada de casting se va desfășura între 14 și 20 noiembrie, la Godot Cafe-Teatru. Înscrierile se fac printr-un e-mail la adresa [email protected].

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.