Cât câştigă Harrison Ford pentru rolul din „Star Wars: The Force Awakens”
https://www.ziarulmetropolis.ro/cat-a-castigat-harrison-ford-pentru-star-wars-the-force-awakens/

Harrison Ford că a reuşit să obţină o sumă de 76 de ori mai mare decât colegii săi din distribuţia celui mai recent episod din Star Wars, uriaşa diferenţă de salariu explicându-se prin aceea că pelicula nu s-ar fi putut face fără veteranul actor.

Un articol de Petre Ivan|21 decembrie 2015

Astfel, Harrison Ford ani ar fi încasat 23 de milioane de euro pentru rolul lui Han Solo din al șaptelea film al seriei, „The Force Awakens”. Veniturile artistului de 73 nu se limitează la această cifră, starul urmând să primească 0,5% din încasările filmului, care anunță să pulverizeze toate recordurile.

Actorii nou intrați pe genericul filmului, printre care Daisy Ridley și John Boyega, nu s-au bucurat de aceeași apreciere financiară ca interpretul istoric al lui Han Solo. Conform ziarului The Daily Mail, fiecare din cei doi ar fi primit puțin peste 400.000 de euro.

„Harrison este cheia pentru ca filmul să funcționeze. „El face legătura între vechea generație și cea nouă. A fost bine să îi avem pe Mark Hamill și Carrie Fisher, dar filmul se putea face și fără ei. Dar nu și fără Harrison Ford””, a declarat în cotidianul britanic o sursă din interiorul studiourilor Disnay.

Foto: Harrison Ford – cinemagia

01
/07
/20

O incursiune în lumea lui Ingmar Bergman, creionată de scriitoarea norvegiană Linn Ullmann, fiica regizorului, în romanul „Neliniște”, publicat în 2015 și apărut recent și în limba română, la Editura Polirom.

30
/06
/20

OPINIE Desfăşurată în aer liber, după o amânare de trei luni din cauza pandemiei, gala Premiilor Gopo a avut câştigători previzibili. Deşi inevitabil mai puţin spectaculos ca de obicei, evenimentul a fost important prin simplul fapt că s-a desfăşurat şi că le-a permis câtorva sute de cineaşti să se reîntâlnească, într-un context dificil pentru filmul românesc.

30
/06
/20

Drama suedeză „Beartown/Scandalul” va avea premiera în toate teritoriile HBO Europe, în această toamnă. Serialul, bazat pe romanul bestseller al lui Fredrik Backman, este regizat de Peter Grönlund și îi are în rolurile principale pe Ulf Stenberg, Aliette Opheim, Tobias Zilliacus, Miriam Benthe și Oliver Dufaker.

29
/06
/20

Cele mai noi filme distribuite pe ecranele din România de către Independența Film se văd la TIFF (31 iulie - 9 august, Cluj), în timp ce contul de Vimeo al casei de distribuție primește titluri de referință, producții prezentate și premiate la Cannes.

25
/06
/20

”Grilele, genurile, toate categoriile fixate sunt inamicii criticului” şi ”Libertatea criticului este de a nu se supune ierarhiilor gata făcute”. Sunt doar două dintre numeroasele idei stimulante despre critica de film dintr-un dosar din revista franceză „Cahiers du cinéma” pe aprilie, în ultimul număr înainte de schimbarea echipei editoriale.

21
/06
/20

CRONICĂ DE FILM Realizat în Franţa şi cu o distribuţie formată din Catherine Deneuve, Juliete Binoche şi Ethan Hawke, „La vérité”/”The Truth” (2019) nu este printre cele mai reuşite titluri ale regizorului japonez Hirokazu Koreeda. Un film lejer, dar tonic.

19
/06
/20

Până pe 21 iunie, inclusiv, pot fi văzute gratuit scurtmetraje realizate de regizori români în timpul autoizolării impuse de pandemie, alături de o selecție de filme scurte din 21 de țăre europene, curatoriată de Andrei Tănăsescu, directorul artistic al acestei ediţii.

Pagina 1 din 26412345...102030...Ultima »