CÂT STAU ACASĂ, SCRIU UN ESEU (concurs pentru elevi) până pe 23 aprilie 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/cat-stau-acasa-scriu-un-eseu-concurs-pentru-elevi-pana-pe-23-aprilie-2020/

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu iniţiază acţiunea-concurs „Cât stau acasă, scriu un eseu”.

Un articol de Petre Ivan|9 aprilie 2020

Acțiunea este adresată elevilor din toate ciclurile de învățământ, iar eseurile vor avea ca temă:

un loc din Botoșani de care se leagă numele Eminescu;

 un obiect din spațiile Memorialului Ipotești (pot fi vizualizate prezentările Memorialul Ipoteşti în imagini postate pe canalul YouTube);

un text eminescian;

temă specială: „Ipoteștiul/Eminescu și noi”.

Concursul se va desfășura lunar, cât stăm acasă și putem scrie un eseu, prima ediție încadrându-se între 23 martie și 23 aprilie 2020. Rezultatele concursului, pe secțiuni, așa cum au fost formulate tematic, și pe vârste vor fi anunțate pe 28 aprilie 2020. Premianții vor primi un set de cărți, iar eseurile vor fi publicate.

Cerinţe: Articolele vor fi redactate utilizând: fontul Times New Roman Normal, dimensiune 12, spaţiere 1.0, format A4 (29,7 x21 cm), margini: 3 cm (stânga), 2 cm sus, 2 cm (jos), 1,5 cm (dreapta). Paginile vor fi numerotate. Volumul textului: 3-5 pagini.
Se va indica numele autorului/autorilor, vârsta, afilierea.

Eseurile vor fi trimise, până la data de 23 aprilie 2020, la adresa: [email protected]

22
/05
/22

„Se estimează că un procent cuprins între 62 și 70% din populația generală se îndoiește într-un moment sau altul din carieră de legitimitatea statutului sau succesului”, afirma psiholoaga cliniciană Pauline Rose Clance în prima parte a anilor `80, când a început să studieze sindromul impostorului.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!

10
/05
/22

După doi ani (2020 şi 2021), în care Premiile au fost acordate online și transmise în direct pe pagina de Facebook a revistei (cu laureaţii şi membrii juriului intervenind doar în faţa camerelor video), după ce, din motive de pandemie, Premiile au fost amînate din primăvară în toamnă, anul acesta revista noastră va acorda, din nou, Premiile Observator cultural la Teatrul Odeon, marţi, 17 mai, de la ora 19.00.

10
/05
/22

Salonul Internațional de Carte Bookfest, cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă, revine în peisajul evenimentelor culturale din capitală după trei ani de absență pandemică. Peste 100.000 de vizitatori sunt așteptați la ediția din acest an a Bookfest, în perioada 1-5 iunie, în Pavilionul B2 al Complexului Expozițional Romexpo.

18
/04
/22

Cea mai recentă carte a scriitoarei Elena Ferrante, Invențiile ocazionale, a fost publicată recent în traducere la Editura Pandora M, în cadrul colecției Anansi. World Fiction. Este vorba despre un volum de eseuri care le oferă cititorilor o perspectivă asupra lumii interioare a autoarei și a identității sale de scriitoare, texte însoțite de o serie de ilustrații ingenioase semnate de Andrea Ucini – un tur de forță vizuală.

18
/04
/22

Cele mai bune materiale jurnalistice ale anului vor fi premiate în cadrul galei #Superscrieri11 care va avea loc pe 16 mai 2022. Superscrieri este o inițiativă independentă a Fundației Friends For Friends (FFFF.ro ), realizată împreună cu oameni și companii care vor să susțină responsabilitatea în documentarea și transmiterea realității.