CÂT STAU ACASĂ, SCRIU UN ESEU (concurs pentru elevi) până pe 23 aprilie 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/cat-stau-acasa-scriu-un-eseu-concurs-pentru-elevi-pana-pe-23-aprilie-2020/

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu iniţiază acţiunea-concurs „Cât stau acasă, scriu un eseu”.

Un articol de Petre Ivan|9 aprilie 2020

Acțiunea este adresată elevilor din toate ciclurile de învățământ, iar eseurile vor avea ca temă:

un loc din Botoșani de care se leagă numele Eminescu;

 un obiect din spațiile Memorialului Ipotești (pot fi vizualizate prezentările Memorialul Ipoteşti în imagini postate pe canalul YouTube);

un text eminescian;

temă specială: „Ipoteștiul/Eminescu și noi”.

Concursul se va desfășura lunar, cât stăm acasă și putem scrie un eseu, prima ediție încadrându-se între 23 martie și 23 aprilie 2020. Rezultatele concursului, pe secțiuni, așa cum au fost formulate tematic, și pe vârste vor fi anunțate pe 28 aprilie 2020. Premianții vor primi un set de cărți, iar eseurile vor fi publicate.

Cerinţe: Articolele vor fi redactate utilizând: fontul Times New Roman Normal, dimensiune 12, spaţiere 1.0, format A4 (29,7 x21 cm), margini: 3 cm (stânga), 2 cm sus, 2 cm (jos), 1,5 cm (dreapta). Paginile vor fi numerotate. Volumul textului: 3-5 pagini.
Se va indica numele autorului/autorilor, vârsta, afilierea.

Eseurile vor fi trimise, până la data de 23 aprilie 2020, la adresa: [email protected]

29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.