Cătălina Mustață, în premiera toamnei la Teatrul LUNI
https://www.ziarulmetropolis.ro/catalina-mustata-in-premiera-toamnei-la-teatrul-luni/

Primul nou spectacol al stagiunii de toamnă la Teatrul LUNI: ”Scara Pisicii”, de Thuróczy Katalin, pe 17 & 18 octombrie, în prezenţa autoarei. Totul începe într-un bar, unde se şi termină, pentru că cineva moare şi acesta e în general semn clar de final.

Un articol de Petre Ivan|16 octombrie 2017

După ce începe și pînă ajunge să se termine, se expune languros o problemă rămasă nerezolvată de mii de ani și care apasă în mod evident întreaga societate: cum anume, precis și clar, se bat două femei pentru un bărbat?

Conform studiilor ce au acoperit acest subiect delicat, ele fie își aruncă reciproc perne pufoase de la una la alta sperînd ca adversara să pleznească de de la sine de epuizare, fie…dacă publicul acceptă astfel de refulări scenice, se luptă, seminud, în lavă albă, într-un spațiu special amenajat în acest sens.

O mascaradă comercială practic, costruită vizual de neinițiați, în jurul unei grave situații, pentru că este de la sine înțeles că nimeni nu își poate dori cu adevărat să rămînă singur în baia eternității.

Așadar, un Cat Fight veritabil, construit în jurul unei documentări asidue, formulat în urma unei analize stufoase, cu durata fixă de aproximativ o oră, vă invită să descoperiți dacă femeile se războiesc cu adevărat sau doar așa… în termeni corect politici, cu grijă să nu agreseze ochii sensibili ai spectatorului.

Scara Pisicii – INFO

după Thuróczy Katalin

cu:

Cătălina Mustață & Ana-Maria Oglindă

Traducerea & adaptarea: Alexandra Popescu

Sound design: Salex Iatma

Coregrafia: Florin Fieroiu

Regia: Popescu

Costume & make-up: Ellis Luxury Fashion Boutique

producția: Teatrul LUNI de la Green Hours

Foto:Cătălina Mustață,  Scara Pisicii – greenhours.ro

02
/10
/16

„Câini”, primul lungmetraj al lui Bogdan Mirică, film care rulează acum și în cinematografele din România, a ajuns pe 28 septembrie pe marile ecrane din Franța, unde este elogiat în presă.

30
/09
/16

În cadrul campaniei de promovare a filmului „Două lozuri”, susținută de AFI Palace Cotroceni și Cinema City, autoturismul Dacia 1300 care „a jucat alături de Bucur, Papadopol și Boguță” va fi expus la intrarea FAR din AFI Palace Cotroceni.

30
/09
/16

Lansat în cinematografele din Franța pe 28 septembrie, la o săptămână după premiera din România, filmul Câini, debutul regizorului Bogdan Mirică, este elogiat în marile publicații din Franța. Cotidienele franceze Le Figaro, Libération sau Nouvel Observateur, reviste precum Paris Match și Time Out și publicații online de cultură recomandă filmul ca una dintre cele mai importante lansări ale săptămânii. Câini poate fi văzut zilele acestea și în cinematografele din România.

30
/09
/16

Deja de tradiţie în viaţa muzicală românească, Turneul Internaţional „DUELUL VIORILOR” își continuă extraordinarul traseu. În acest an, după ce în perioada 4-15 octombrie vor străbate țara, cei trei muzicieni, violoniştii Liviu Prunaru şi Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail vor ajunge la 2 decembrie pe una dintre cele mai prestigioase scene ale lumii: Carnegie Hall din New York.

30
/09
/16

Un horror psihologic care a polarizat presa internațională la Cannes și propunerile Franței, Spaniei și ale Filipine la Oscar se numără printre cele circa 30 de premiere din programul Les Films de Cannes à Bucarest (14 – 23 octombrie). Festivalul va avea loc la Cinema PRO, Cinema Elvire Popesco, Cinema Muzeul Țăranului și Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă. Biletele sunt puse în vânzare pe Eventbook.ro.

30
/09
/16

Mai multe evenimente dedicate artei contemporane vor fi organizate, în această noapte, cu ocazia celei de a zecea ediţii a Noapţii Albe a Galeriilor (NAG), în București și în alte nouă orașe din țară. Alături de București, la NAG#10 participă Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara.

29
/09
/16

Din 1 octombrie și până în 31 octombrie, “Ascultă 5 minute de muzica clasica” în spaţii neconvenţionale - hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee - graţie unui proiect Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz. Din 10 octombrie până la finalul anului școlar, „Ascultă 5 minute de muzică clasică” din nou, și în școlile din România.

29
/09
/16

Nae Ionescu are motive să fie invidiat de către orice scriitor ilustru sau o altă personalitate din orice domeniu al cunoașterii, căci Dora Mezdrea i-a alcătuit cea mai vastă biografie. Nici Goethe, care s-a însurat după 80 de ani, nici Titu Maiorescu, Mihai Eminescu sau Dobrogeanu Gherea n-au ajuns la numărul de record de volume biografice.

29
/09
/16

FEST-FDR2016 oferă artelor spectacolelor sensuri noi. Anul acesta, festivalul organizat de Teatrul Național din Timișoara și-a îmbogățit oferta cu o nouă artă. Pentru prima dată în lunga sa istorie, festivalul timișorean a avut șansa de a oferi publicului său un film de artă, unul dintre cele mai tulburătoare filme ale ultimilor ani: Inimi cicatrizate, o adaptare după scrierile lui M. Blecher, în regia lui Radu Jude.

29
/09
/16

În urmă cu mai bine de un secol, pe 29 septembrie 1910, se năstea Arsenie Boca, teolog și artist plastic (muralist) ortodox român, considerat unul dintre cei mai mari duhovnici români. Tot Într-o zi de 29 septembrie s-au născut Miguel de Cervantes, Caravaggio, Michelangelo Antonioni şi Anita Ekberg şi s-au stins din viaţă Iulia Hasdeu, Émile Zola, Gellu Naum si Tony Curtis.