Cătălina Mustață și Cosmin Șofron pe scena independentă: Qui est Mahomed?
https://www.ziarulmetropolis.ro/catalina-mustata-si-cosmin-sofron-pe-scena-independenta-qui-est-mahomed/

Regizat de Theo Herghelegiu, spectacolul care îi are în distribuţie pe actorii Cătălina Mustaţă şi Cosmin Șofron, se va juca pentru prima dată în această formulă duminică, 10 ianuarie, de la ora 15:00.

Un articol de Petre Ivan|8 ianuarie 2016

Teatrul În Culise  în colaborare cu Teatrul ARCA readuc în mansarda din La Scena (Calea Călărașilor nr. 55) o comedie îndrăzneață care vorbește despre realitatea socială în care trăiește un cuplu al zilelor noastre: Qui est Mahomed?

Paris, cu zece ani în urmă. Sau cu cinci. Sau acum. Arabi versus sârbi, cu alte cuvinte musulmani versus ortodocși. Dar cQui est Mahomede fac francezii? EA și EL sunt francezi normali. Un cuplu cu oarece vechime. Se întâlnesc seară de seară acasă, în oaza de pace și afecțiune care ar trebui să fie căminul lor. Dar nu e. Războiul de pe frontul casnic e cel puțin la fel de feroce ca și cel de afară. Să fie vreo legătură între ele?

Qui est Mahomed? este o comedie  despre aparență și esență, scrisă de autor în vogă: Rémi de Vos. Un spectacol despre singurătate si disperare. Oparabolă usturătoare a degradării Europei, strivită de răsturnările sociale din ultimii 10 ani. O „excursie” în intimitatea cuplului modern, acaparat de cotidian și erodat de manipularea politică.

Info: QUI EST MAHOMED?

de Rémi de Vos, traducerea: Anca Rotescu

Cu: Cătălina Mustață, Cosmin Șofron

Regia: Theo Herghelegiu

Mișcarea scenică: Andreea Duță

Coloana sonoră: Călin Grigoriu

Foto: QUI EST MAHOMED? – inculise.ro

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.