Cate Blanchett, cea mai înaltă distincţie atribuită de British Film Institute
https://www.ziarulmetropolis.ro/cate-blanchett-cea-mai-inalta-distinctie-atribuita-de-british-film-institute/

Pe 17 octombrie, în seara în care filmul “Truth”, cu ate Blanchett şi Robert Redford în rolurile principale, va avea premiera britanică, actriţa australiană va fi recompensată cu cea mai înaltă distincţie atribuită de British Film Institute – BFI Fellowship – la London Film Festival.

Un articol de Petre Ivan|28 august 2015

Inspirat din romanul “Truth and Duty” de Mary Mapes, filmul prezintă deciziile dificile luate de romancieră, fost jurnalist la CBS News, şi Dan Rather, producător al emisiunii “60 Minutes”, dar şi riscurile pe care cei doi jurnalişti au acceptat să şi le asume, atunci când au decis să difuzeze un anumit reportaj despre preşedintele George W. Bush.

Cate Blanchett va fi prezentă în festival şi cu filmul “Carol”, de Todd Haynes, în care joacă rolul unei soţii captive într-o căsnicie lipsită de iubire şi care se îndrăgosteşte de o tânără, interpretată de Rooney Mara.

BFI Felloship este o distincţie acordată unor personalităţi din industria cinematografică, în semn de recunoaştere a contribuţiei deosebite pe care acestea le-au avut la dezvoltarea şi promovarea industriei filmului şi a celei de televiziune.

Cate Blanchett (“Elizabeth”, ” Notes on a Scandal”, “Babel”, ” The Curious Case of Benjamin Button” etc) a fost de două ori premiată cu Oscar pentru rolurile din filmele “Aviatorul/ The Aviator”, de Martin Scorsese, şi “Blue Jasmine”, de Woody Allen.

Foto: Cate Blanchett – cinemagia

24
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Lansat în România de Transilvania Film pe platforma TIFF Unlimited, filmul „Dama de cupă” („Queen of Hearts”, 2019), al regizoarei daneze cu origini egiptene May el-Toukhy, impresionează prin interpretarea actriţei Trine Dyrholm, care joacă o avocată ce începe o aventură cu fiul său vitreg de nici 18 ani.

23
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Primul episod din miniseria „Bani negri (pentru zile albe)”, scrisă și regizată de Daniel Sandu (autorul filmului „Un pas în urma serafimilor”), a avut premiera pe HBO și e disponibil pe HBO GO. Cât de bun a acest nou serial românesc?

19
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Premiat pentru regie în secțiunea „Encounters” a Festivalului de la Berlin și cu lansarea în cinematografe compromisă de pandemie, „Malmkrog” (2020) este cel mai controversat, dar și cel mai îndrăzneț film românesc al anului. Cum ne provoacă de data asta Cristi Puiu?

18
/11
/20

Prin combinații inedite de mijloace vizuale și tehnici narative, scurtmetrajele incluse în acest an în Competiția Internațională BIEFF propun perspective alternative asupra unor subiecte care marchează realitatea cotidiană. O invitație deschisă la reflecție, dezbatere și dialog, evenimentul dedicat noilor forme de explorare a limbajului cinematografic va reprezenta, la această ediție, un punct de intersecție al diferitelor viziuni asupra violenței și a justificării ei morale, dar și asupra ideii de graniță și a locurilor de care aparținem.

17
/11
/20

Cu toții suntem de acord că experiența de la cinema este inegalabilă, însă cum momentan nu mai este posibilă în contextul pandemic actual, din pasiune și dor de emoția trăită în fața marelui ecran, Cineplexx a oferit în weekend porții de popcorn cald tuturor iubitorilor de filme.

16
/11
/20

CRONICĂ DE FILM Lansat recent în România direct online, pe pagina de Vimeo a distribuitorului Independenţa Film, „Beanpole” (2019) este al doilea film al lui Kantemir Balagov, considerat de unii cel mai bun tânăr regizor rus, educat la şcoala de cinema a lui Alexander Sokurov. O poveste despre traumele post-război, stilizată însă aproape până la academism.

Pagina 1 din 27512345...102030...Ultima »