Cate Blanchett: Colaborarea cu Woody Allen a fost “traumatizantă și insuportabilă”
https://www.ziarulmetropolis.ro/cate-blanchett-colaborarea-cu-woody-allen-a-fost-traumatizanta-si-insuportabila/

Actriţa australiană Cate Blanchett a mărturisit că a trecut printr-un veritabil coşmar din cauza regizorului american Woody Allen în timpul filmărilor la Blue Jasmine, pentru care a primit un Oscar şi un Glob de Aur în 2014.

Un articol de Petre Ivan|6 ianuarie 2016

„Prima zi a fost foarte violentă. Woody a venit la mine și a spus: a fost groaznic, ai fost oribilă”, a afirmat vedeta, care a avut impresia că el vorbea despre o altă artistă. „Dar se referea la mine”, a adăugat Cate Blanchett.

„După 15 zile, a venit să-mi explice că nu-i plăcea nimic în filmul lui, nici decorurile, nici costumele, nici reperajul. Nimic nu mergea, cu excepția mea. Pe scurt, îmi cerea să salvez pelicula”, a rememorat actrița de 46 de ani.

Cate Blanchett a reușit să depășească acele momente delicate și a realizat chiar o performanță remarcabilă în întruchiparea unei burgheze din New York, ruinate și aflate în pragul unei căderi nervoase.

Foto: Cate Blanchett – cinemagia

15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.