Cate Blanchett, noul ambasador al bunăvoinței pentru UNHCR
https://www.ziarulmetropolis.ro/cate-blanchett-noul-ambasador-al-bunavointei-pentru-unhcr/

Actriţa australiană Cate Blanchett a devenit noul ambasador al bunăvoinţei în cadrul Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) într-un demers de sensibilizare asupra situaţiei dificile a refugiaţilor, pe fondul crizei fără precedent în domeniul migraţiei.

Un articol de Petre Ivan|3 Mai 2016

Deținătoare a două premii Oscar, Cate Blanchett — despre care criticii de film susțin că este cea mai talentată actriță din generația sa — a fost numită ambasadoare a bunăvoinței pentru UNHCR după vizita sa într-o tabără de refugiați în Iordania, după ce timp de mai mulți această poziție a fost ocupată, în special, de actrița americană Angelina Jolie.

“Sunt mândră să-mi asum acest rol”, a declarat Cate Blanchett, 46 de ani, subliniind că nu a existat “niciodată o perioadă mai crucială pentru a fi de partea refugiaților și de a ne arăta solidaritatea”.

“Trecem printr-o criză fără precedent și trebuie să existe o împărțire a responsabilităților în lumea întreagă”, a adăugat Cate Blanchett.

Peste 60 de milioane de persoane au fost înregistrate ca deplasate din cauze de forță majoră anul trecut la nivel mondial, ceea ce constituie un număr record, între care o treime sunt refugiați, potrivit UNHCR.

Solidaritatea cu acestea pare să se diminueze în Europa, după cum arată succesul partidelor populiste și xenofobe, în timp ce bătrânul continent cunoaște cea mai gravă criză a migrației după cel de-al Doilea Război Mondial.

Este ca și cum abordăm o răscruce de drumuri, vom lua calea compasiunii sau pe cea a intoleranței? Ca mamă, vreau copiii mei să ia calea compasiunii” – Cate Blanchett

Foto: Cate Blanchett – UNHCR

20
/04
/19

Marți, 23 aprilie, de la ora 19.00, Galeria Estopia ne propune vernisajul expoziției „Dissection”, de Madár Réka. O expoziție ca o tăietură în biografia personală și în parcursul artistei.

20
/04
/19

Cea de-a VII-a ediție a SoNoRo Conac se lansează în cadrul Sezonului România-Franța și anunță un program „À la française”!

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima dară în România, din 19 aprilie. Expoziția „RENAULT ȘI ARTA, O ISTORIE VIE, 1967-2019” face parte din noul sezon expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

Page 1 of 79112345...102030...Last »