Catrinel Dumitrescu, 61
https://www.ziarulmetropolis.ro/catrinel-dumitrescu-60/

„Publicul vine la teatru cu dorinţa de a se lăsa ademenit. În întunericul sălii un grup de oameni vrea să intre în contact cu alt grup de oameni şi aşa teatrul devine viaţă. Fără teatru mai mulţi necunoscuţi care se întâlnesc pentru un moment n-ar realiza mare lucru.” – Catrinel Dumitrescu.

Un articol de Petre Ivan|12 octombrie 2017

S-a născut într-o zi de 11 octombrie (1956), la Brăila. În perioada liceului a făcut parte dintr-un cerc de teatru. Tot atunci fost remarcată de regizorul Alexandru Tocilescu, care i-a oferit un rol într-un spectacol pe care îl monta la Teatrul din Brăila.

A absolvit în 1979 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale”, Facultatea de teatru, specialitatea actorie, la clasa profesorului Octavian Cotescu și a asistentului universitar Ovidiu Schumacher.

Alături de soţul său, Emil Hossu

Catrinel Dumitrescu, alături de soţul său Emil Hossu

De la Octavian Cotescu am învăţat că pe scenă se spune necondiţionat adevărul, că arta e senină, că vocaţia artistică e ceva ce ai înăuntrul tău de când te naşti şi trebuie să-i consacri  toată viaţa fără să aştepţi nimic în schimb. De la el am învăţat să refuz drumurile uşoare, să nu dau vina pe alţii şi să-mi asum eşecurile şi mai ales că teatrul se face cu dragoste şi încredere şi că noi actorii încercăm prin „arta noastră‟ să facem oamenii mai buni. – Catrinel Dumitrescu

Cu un talent, un farmec și o sensibilitate aparte, Catrinel Dumitrescu a interpretat numeroase roluri în teatru și film, marea sa pasiune rămânând însă teatrul.

A fost căsătorită cu regretatul actor Emil Hossu, alături de care a jucat timp de peste un deceniu în piesa „Doi pe o bancă” (regia Tudor Mărăscu).

Foto: Catrinel Dumitrescu – facebook, Teatrul Nottara

04
/01
/14

Lia Bugnar, actriţă, regizoare şi scriitoare, împlineşte astăzi 45 de ani. Marcela Moţoc Augessy publică un text-cadou, chiar de ziua ei, în Ziarul Metropolis.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

18
/10
/13

Teodora Stanciu este o figură care ți se lipește de suflet prin farmecul și energia pe care le transmite. Aceeași forță se regăsește și în rolurile pe care le-a avut până acum, indiferent că este vorba despre un one woman show (,,Parfum de viață”) sau despre un rol episodic (,,Casa Zoikăi”).