Catrinel Dumitrescu, 61
https://www.ziarulmetropolis.ro/catrinel-dumitrescu-60/

„Publicul vine la teatru cu dorinţa de a se lăsa ademenit. În întunericul sălii un grup de oameni vrea să intre în contact cu alt grup de oameni şi aşa teatrul devine viaţă. Fără teatru mai mulţi necunoscuţi care se întâlnesc pentru un moment n-ar realiza mare lucru.” – Catrinel Dumitrescu.

Un articol de Petre Ivan|12 octombrie 2017

S-a născut într-o zi de 11 octombrie (1956), la Brăila. În perioada liceului a făcut parte dintr-un cerc de teatru. Tot atunci fost remarcată de regizorul Alexandru Tocilescu, care i-a oferit un rol într-un spectacol pe care îl monta la Teatrul din Brăila.

A absolvit în 1979 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale”, Facultatea de teatru, specialitatea actorie, la clasa profesorului Octavian Cotescu și a asistentului universitar Ovidiu Schumacher.

Alături de soţul său, Emil Hossu

Catrinel Dumitrescu, alături de soţul său Emil Hossu

De la Octavian Cotescu am învăţat că pe scenă se spune necondiţionat adevărul, că arta e senină, că vocaţia artistică e ceva ce ai înăuntrul tău de când te naşti şi trebuie să-i consacri  toată viaţa fără să aştepţi nimic în schimb. De la el am învăţat să refuz drumurile uşoare, să nu dau vina pe alţii şi să-mi asum eşecurile şi mai ales că teatrul se face cu dragoste şi încredere şi că noi actorii încercăm prin „arta noastră‟ să facem oamenii mai buni. – Catrinel Dumitrescu

Cu un talent, un farmec și o sensibilitate aparte, Catrinel Dumitrescu a interpretat numeroase roluri în teatru și film, marea sa pasiune rămânând însă teatrul.

A fost căsătorită cu regretatul actor Emil Hossu, alături de care a jucat timp de peste un deceniu în piesa „Doi pe o bancă” (regia Tudor Mărăscu).

Foto: Catrinel Dumitrescu – facebook, Teatrul Nottara

01
/08
/15

Născut pe 31 iulie 1952 la la Târgu-Jiu (dar trecut în acte pe 1 august), Horaţiu Mălăele a jucat în zeci de piese de teatru şi filme, a regizat cu aceeaşi pasiune şi este un talentat autor de caricaturi şi picturi.

29
/06
/15

Este unul dintre cei mai buni şi mediatizaţi actori din generaţia lui. Poate fi văzut în spectacole de teatru, în filme, în scurtmetraje (aproape în toate scurtmetrajele), ba chiar (foarte des) şi în reclame la televizor.

26
/06
/15

Joc teatru puțin pentru că așa a fost să fie destinul meu, pentru că în România posturile în teatre sunt blocate, colaboratorii sunt puțini și aceeași peste tot, pentru că se formează trene de admirație, pentru că am făcut film și mi s-a pus ștampila că sunt actriță “de film”, cu toate că am 6 ani de “antrenament” pentru teatru și roluri principale deja făcute la niste regizori mari și minunati (ce bine că ei au avut încredere în mine). – Ana Ularu

28
/04
/15

Prima sa experienţă cinematografică a venit după vârsta de 40 de ani. De atunci a fost distribuit de majoritatea regizorilor importanţi de film din România, interpretările sale impresionante aducându-i notorietate şi aprecierea publicului.

11
/03
/15

Actorul Ion Besoiu împlineşte astăzi 84 de ani. Artistul a fost omagiat cu două premii pentru întreaga activitate – din partea Uniunii Teatrale din România (UNITER), în 2008, şi la Gala Gopo din 2011.

26
/02
/15

"Niciodată nu se știe ce e aia "generația de aur". Pentru George Vraca, de pildă, George Constantin nu făcea parte din nicio generație de aur, era un tânăr care juca și el teatru binișor, dar pentru George Constantin generația de aur era Vraca, dar Vraca pentru Nottara nu era generație de aur, și uite așa, când actorul ajunge la vârsta maturității, nu a vieții, a maturității sale artistice, conform destinului, putinței, talentului (...) devine un actor important al teatrului unde este, al teatrului românesc, al locului unde este proțăpit de soartă și devine și el un metal prețios." - Alexandru Repan