Ce a fost şi ce va fi la FEST-FDR 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-a-fost-si-ce-va-fi-la-fest-fdr-2015/

O Livadă de vişini după Cehov, în montarea intensă a ucrainenilor de la Voskresinnia Theatre şi Medio Monte, un performance care a transformat în teatru pur instalaţia scenografică, muzica, arta video şi literatura, sunt cele două spectacole care au dat startul celei de a doua etape a Festivalului European al Spectacolului – Festivalul Dramaturgiei Româneşti (FEST – FDR), eveniment organizat de Teatrul Naţional Timişoara cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local al Municipiului Timişoara.

Un articol de Petre Ivan|10 Iunie 2015

De câte ori avem ocazia să vedem un spectacol de teatru în parcare (și nu orice fel de spectacol)? FEST – FDR 2015 face posibil acest lucru! Astfel, duminică și luni (7 și 8 iunie), în parcarea Hotelului Timișoara vișinii au dat în floare, apoi au pălit și s-au transformat în flăcări.

În ciripit de păsărele, publicul a fost invitat marți seara (9 iunie) să pornească în căutarea domnului Lang, în foyerul și pe scena Sălii Mari a Teatrului Național din Timișoara, prin fabuloasa lume a lui Medio Monte. Un univers care le vorbește celor prezenți despre o lume dispărută și, poate, despre lipsa de timp și poluarea acustică a zilelor noastre.

Liz și Henrieta, cele două personaje interpretate de Florin Vidamski și Richard Balint, purtând cele două superbe costume realizate de Helmut Sturmer, intră în labirintul din Monte Medio și îi invită pe spectatori să ia parte la un exercițiu de expresivitate scenică.

Medio Monte07

FEST – FDR continuă cu spectacole la fel de incitante: astăzi, de la ora 19, Dragoș Pop propune spectatorilor FEST-FDR o cură de râs în Cireada de pe tort, iar ziua se va încheia începând cu ora 22 cu un fabulos spectacol de teatru-circ al francezilor de la Underclouds Cie, Funambus, o poveste concentrată în tensiunea unei corzi pe care doi acrobați-actori evoluează.

Ziua de mâine, 11 iunie, readuce autobusul fabulos – Funambus, tot de la ora 22, precedat fiind de o întâlnire epocală cu Moromete și Cocoșilă – pe care spectatorii îi pot întâlni în spectacolul Păi… despre ce vorbim noi aici, domnule? în adaptarea lui Cătălin Ștefănescu și regia lui Alexandru Dabija. Două personaje celebre întrupate de doi actori la fel de cunoscuți: Marcel Iureș și George Mihăiță.

FEST-FDR 2015 continuă până sâmbătă, 13 iunie. Vom reveni cu noutăți în zilele ce urmează.

(Fotografii : Adrian Pîclișan / TNTm)

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedită a bandoneón-ului și vocea ANALIEI SELIS, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio,  în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poartă titlul Milonga de mis amores.

Page 1 of 78312345...102030...Last »