„Ce-a vrut să spună autorul“, la Librăria Humanitas Cişmigiu
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-a-vrut-sa-spuna-autorul-de-marius-chivu-la-humanitas-cismigiu/

Joi, 13 iunie, la ora 19.00, Editura Polirom şi Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bdul Regina Elisabeta nr. 38) vă invită să descoperiţi „Ce-a vrut să spună autorul“, de la Marius Chivu şi invitaţii săi, Ana Maria Sandu şi Marin Mălaicu-Hondrari.

Un articol de Andrada Văsii|12 iunie 2013

Joi, 13 iunie, la ora 19.00, Editura Polirom şi Librăria Humanitas de la Cişmigiu (Bdul Regina Elisabeta nr. 38) vă invită să descoperiţi „Ce-a vrut să spună autorul“, de la Marius Chivu şi invitaţii săi, Ana Maria Sandu şi Marin Mălaicu-Hondrari.

„Ce-a vrut să spună autorul“, volumul semnat de Marius Chivu, a apărut recent la Editura Polirom, în colecţia „Ego. Publicistică“, şi în ediţie digitală.

27 de scriitori din mai multe generaţii discută cu Marius Chivu despre arta scrisului, despre împlinirile şi frustrările pe care aceasta le presupune, despre relaţia cu criticii şi cu cititorii, dar şi despre viaţa lor privată, despre visurile şi pasiunile lor mai puţin cunoscute.

Discuţii pline de secrete

Fiecare dialog este urmat de un update în care intervievatul îşi comentează, după ani, propriile răspunsuri, povestind ce s-a schimbat între timp în viaţa şi literatura sa, şi de un bonus cu exerciţiile de imaginaţie prilejuite de anchetele revistei „Dilemateca“. Marius Chivu deschide astfel o uşă către culisele lumii literare din România anilor 2000, cu trimiteri atît în trecut, cît şi în viitor.

Din cuprins fac parte discuții cu Ştefan Agopian, Emil Brumaru, Mircea Cărtărescu, Livius Ciocârlie, Andrei Codrescu, Dan Coman, Gheorghe Crăciun, Cătălin Dorian Florescu, Şerban Foarţă, Radu Pavel Gheo, Nora Iuga, Florin Lăzărescu, Dan Lungu, Angela Marinescu, Marin Mălaicu-Hondrari, Dan C. Mihăilescu, Ioana Nicolaie, Ioana Pârvulescu, Răzvan Petrescu, Andrei Pleşu, Ioan Es. Pop, Ana Maria Sandu, Robert Şerban, Tia Şer-bănescu, Cristian Teodorescu, Lucian Dan Teodorovici, Radu Vancu.

Foto credit: Cato Lein (Facebook)

22
/03
/22

Editura Nemira ne propune un nou volum semnat de Bogdan Munteanu, „Stai jos sau cazi”, în colecția „n’autor”, coordonată de Eli Bădică. Este a doua carte publicată la editura Nemira de scriitorul timișorean, după bestsellerul „Ai uitat să râzi” din 2016. Ziarul Metropolis vă invită să citiți un fragment.

14
/03
/22

Dintotdeauna omul a căutat un refugiu în artă în momente de criză. Zilele acestea, când Europa se află în fața celui mai dificil moment din istoria sa recentă, întâmplarea m-a dus la o expoziție multimedia care aduce în prim-plan poezia scrisă de femei în România, deschisă la Art Hub, pe strada Budișteanu numărul 10, între 1 și 24 martie.

13
/03
/22

„Pentru mine, fericirea înseamnă creaţie şi iubire pentru şi de la cei dragi. Dar, dacă mi s-ar cere să aleg între a fi fericit şi a fi util, cred că aş alege a fi util”, spune unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori francezi de azi, totodată și unul dintre dramaturgii contemporani cei mai jucați.

11
/03
/22

„Cartea din Week-end”, proiect online gândit special pentru pasionații de citit, va oferi publicului fragmente din volumele incluse, scurte biografii ale autorilor, recenzii apărute în ziarele italiene, dar și mărturii video ale editorilor, criticilor și traducătorilor italieni privind motivația lor de a publica și promova autorii români pe piața literară italiană.

07
/03
/22

Despre Nicolas d’Estienne d’Orve s-a spus frecvent că este scriitorul contemporan care surprinde Parisul ca nimeni altul tocmai pentru că îl iubește atât de mult. Eiffel, ultimul lui roman, publicat de Editura Trei reușește să-i facă pe cititori să se-ndrăgostească la rândul lor de Paris prin intermediul poveștii romanțate a vieții lui Gustave Eiffel, inginerul de geniu care a ridicat monumentul-simbol al Franței. Care este secretul „Doamnei de fier” din inima Parisului? Ce istorie vrea să transmită peste secole tuturor celor care o privesc?

28
/02
/22

Margaret MacMillan, autoarea bestsellerurilor „Făuritorii păcii”, „Războiul care a pus capăt păcii” și „Oamenii istoriei” oferă o perspectivă provocatoare asupra războiului ca o componentă esențială a umanității în noul său volum: „Războiul. Cum ne-au modelat conflictele”, publicat de Editura Trei în colecția Istorie.