Ce cărți au cumpărat românii de la Humanitas în 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-carti-au-cumparat-romanii-de-la-humanitas-in-2019/

La final de an 2019, editurile îşi fac bilanţul, iar topurile de vânzări reflectă cel mai bine preferinţele de lectură ale românilor.

Un articol de Liliana Matei|21 decembrie 2019

Astfel, la Humanitas Fiction, în 2019, pe locul 1 se află romanul „Tatuatorul de la Auschwitz” de Heather Morris o poveste teribilă de dragoste, petrecută în cel mai cumplit dintre iadurile de pe pământ. Traducere din engleză este semnată de Luana Schidu.

Pe locul al doilea se află romanul lui Michel Houellebecq, „Serotonină”, traducere din franceză de Daniel Nicolescu, iar pe locul trei, Guzel Iahina, cu extraordinara poveste „Zuleiha deschide ochii”, cuvânt înainte de Ludmila Ulițkaia, traducere din rusă și note de Luana Schidu. Iar pe locul 3 bis, Kate Morton, cu „Fiica ceasornicarului”, traducere din engleză și note de Sînziana Dragoş.

Topul Humanitas Fiction continuă astfel:

  1. Paulo Coelho, „Alchimistul”; Traducere din spaniolă de Gabriela Banu
  2. Eric–Emmanuel Schmitt, „Răzbunarea iertării”; Traducere din engleză de Laurențiu Malomfălean
  3. Irvin D. Yalom, „Minciuni pe canapea”; Traducere din engleză și note de Carmen Toader
  4. Eric–Emmanuel Schmitt, „Oscar și tanti Roz”; Traducere din franceză de Marieva Ionescu
  5. Maja Lunde, „Istoria albinelor”; Traducere din norvegiană de Sanda Tomescu Baciu
  6. Rui Zink, „Cititorul din peșteră”; Traducere din portugheză și note de Micaela Ghițescu
  7. Evgheni Vodolazkin, „Brisbane”; Traducere din rusă și note de Adriana Liciu; Premiul Cartea Anului 2019

Editura Humanitas a publicat și un Top 10 al celor mai vândute cărți Humanitas în 2019

  1. Elizabeth Gilbert, „Orașul fetelor”; Traducere şi note de Anca Bărbulescu
  2. Simona Tivadar, „Medicină, nutriție si bună dispoziție”
  3. Radu Paraschivescu, „Orice om îi este teamă. Un partid, doi ani și trei premieri”
  4. Radu Paraschivescu, „În lume nu-s mai multe Românii (planetei noastre asta i-ar lipsi)”
  5. Tatiana Niculescu, „Regele și Duduia. Carol II și Elena Lupescu dincolo de bârfe și clișee”
  6. „Jurnalul Annei Frank”; Versiune definitivă editată de Mirjam Pressler și autorizată de Anne Frank Fonds; Traducere și note de Gheorghe Nicolaescu
  7. Cristian Presură, „Fizica povestită”; Carte distinsă cu Premiul Academiei Române
  8. Francesc Miralles, „Héctor García (Kirai), Ikigai. Secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită”; Traducere de Camelia Dinică
  9. Elizabeth Gilbert, „Mănâncă, roagă-te, iubeşte”; Ediție aniversară, cu o nouă prefață a autoarei; Traducere de Alexandra Baciu
  10. Domnica Petrovai, „Iubește și fii iubit(ă). (Aproape) totul despre relația de cuplu”
29
/11
/20

Iată un bun motiv pentru cei care vor să se întoarcă la plăcerile lecturii. Cărțile au fost și vor rămâne cel mai bun însoțitor, cu atât mai mult când în care stăm departe de ceilalți, iar călătoriile sunt dificile.

18
/11
/20

Miercuri, 18 noiembrie, ora 19.30 vă invităm să vizionați lansarea romanului Trenul de Erlingen sau Metamorfoza lui Dumnezeu de Boualem Sansal, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, traducere din franceză semnată de Mădălina Ghiu. O distopie virulentă, luxuriantă, lumea ei semănând din ce în ce mai mult cu a noastră, noul roman al lui Boualem Sansal avertizează asupra proliferării extremismului religios în zonele fragile ale societății actuale.

13
/11
/20

Nadia Terranova este un nume nou din librăriile din România. Publicată pentru prima dată în limba română, scriitoarea se alătură autoarelor din Italia publicate la noi, dintre care cea mai citită rămâne Elena Ferrante, fenomenul ultimilor ani.

13
/11
/20

Luni, 16 noiembrie, începând cu ora 18.00, va avea loc live, pe pagina de Facebook a Institutului Francez, o masă rotundă, cu ocazia lansării celor două numere ale revistei Secolul 21, consacrate lui George Banu.

11
/11
/20

Autobiografia actriței Maia Morgenstern, „Nu sunt eu”, a apărut la Editura Litera și le oferă cititorilor o incursiune fascinantă în viața uneia dintre cele mai iubite artiste din România.

10
/11
/20

„O scurtă eternitate”, cel mai recent volum semnat de Pascal Bruckner, este o filosofie a longevității bazată nu pe resemnare, ci pe curaj. O reinventare spectaculoasă a modului nostru de viață.