Ce ne aduce Walk & Shoot – festivalul de fotografie
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-ne-aduce-walk-shoot-festivalul-de-fotografie/

Walk & Shoot – festivalul de fotografie revine în perioada 21-30 mai cu cea de-a doua ediţie la Bucureşti.

Un articol de Liliana Matei|27 aprilie 2021

Timp de zece zile vor avea loc ateliere foto ce au ca temă centrală scena, discuții online despre fotografie și provocările din domeniu, o expoziție despre diversitate pe scena artelor performative, precum și un concept store cu printuri de autor semnate de artiştii colaboratori ai programului W-S.

„Am ales să vorbim despre scenă – ce se întâmplă în spatele ei, în fața ei, oamenii de pe scenă și oamenii din public – având în vedere hiatusul scenei în viața noastră de mai bine de 1 an. Walk & Shoot Fest 2021 va oferi aceste priviri intime și cât se poate de sincere asupra vieții artistice și a vieții evenimentelor din această perioadă prin intermediul atelierelor foto și al proiectelor foto transformate în expoziții. Adi Bulboacă, Alina Ușurelu, Andrei Păcuraru, Cristian Crisbășan, Cornel Lazia, Horia Manolache, Ioana Moldovan, Ionuț Staicu și Silviu Gheție vor fi coordonatorii foto, fiecare ghidând participanții prin momente importante pentru „scenă” precum documentarea fotografică a artiștilor din spatele scenei, fotografii de portret cu personaje de pe scenă dar și cu actorii care întruchipează personajele, fotografii de la înălțime cu locul scenei, fotografii din fața scenei ș.a.m.d. – toate realizate în cadrul Festivalul de Arte Performative Caleido (ambele festivaluri fiind parte din proiectul Dialog). Scena, ca personaj colectiv și metaforă pentru evenimente culturale trebuie să revină în fața ochilor noștri pentru a ne da seama cât de dor ne-a fost de ea și cât de importantă este, de fapt, în viața noastră“, a explicat Andreea Irina Leu, co-fondator al brandului Walk & Shoot.

Detalii despre evenimente: https://www.facebook.com/walknshoot/events/

Walk & Shoot Fest are la bază atelierele foto care au loc anual începând din 2016, coordonate de fotografi profesioniști și dedicate unor genuri fotografice, cu scopul de a spune povești, a documenta și a cunoaște orașul și comunitățile sale.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.

22
/02
/24

Niki (12 ani) și Vika (11 ani) se întâlnesc pentru prima dată în metroul din Harkiv, unde familiile lor s-au refugiat de război. O poveste de dragoste neașteptată și emoționantă, care ne amintește că empatia, generozitatea și speranța în ceilalți sunt singurele lucruri care ne pot salva umanitatea pe timp de război.

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

19
/02
/24

Actorul Pavel Bartoș va juca pentru prima dată rolul lui Decebal Necșulescu din piesa „...Escu” de Tudor Mușatescu, într-o coproducție care va avea reprezentații la București și Chișinău. Spectacolul va fi pus în scenă de echipe artistice reunite ale Teatrului „Stela Popescu” din București și Teatrului Național Satiricus Ion Luca Caragiale din Chișinău, într-o colaborare unică în peisajul teatral autohton.

19
/02
/24

Ca în fiecare an, artistul vizual M.C. Donici propune EXPOZIȚIA DE O ORĂ: o întâlnire fără coroane, fasoane, discursuri sau festivisme, de ZIUA BRÂNCUȘI. Ajuns la a VIII-a ediție, evenimentul produs de Asociația Culturală Arte-Factum va avea loc luni, 19.02.2024, între orele 14:00- 15:00, în spațiul din fața  Bustului  Brâncuși  din proximitatea Facultății de Arte a Universității de Vest, Timișoara.

16
/02
/24

Anul acesta marcăm Ziua Națională Brâncuși printr-un eveniment cu totul deosebit. Avem bucuria să vă anunțăm că sosește în premieră în România și va putea fi vizitată în exclusivitate la Galeriile Artmark o lucrare realizată de sculptor în 1905-1906, „Bustul unui patron de restaurant (Portretul lui Achille Baldé)”. Este vorba despre „o operă care nu a fost niciodată văzută, (fiind) considerată pierdută sau distrusă”.

15
/02
/24

Pe 26 martie 2024, începând cu orele 18.30, Opera Națională București va găzdui o ediție specială din ciclul de conferințe SCENA GÂNDIRII. Evenimentul, desfășurat sub titlul „Universitate, societate, creativitate”, va aduce pe scenă trei rectori ai unora dintre cele mai reprezentative universități românești.