Ce vedem în august la Grădina BIS Teatru?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-vedem-in-august-la-gradina-bis-teatru/

Ca şi în alţi ani, în luna august Grădina BIS Teatru va găzdui o stagiune de vară ce va oferi 15 reprezentaţii ale spectacolelor din repertoriul BIS, patru dintre acestea fiind plăsmuite în perioada de izolare şi post-izolare.

Un articol de Liliana Matei|3 august 2020

Primul dintre acestea este programat pe 6 și pe 7 august, de la ora 21:00. A fost o dată în ‘46, în regia lui Adrian Neacșu este o poveste de dragoste între doi tineri Helena (Alis Pelle) și Viktor (Alin Turcu) care se cunosc în Moscova abia dezmeticită din coșmarul marii conflagrații mondiale. Iubirea lor ține piept vremurilor tulburi, urmând parcă modulațiile partiturilor lui Chopin, luând mereu alte forme: joacă, frică, nerăbdare, gelozie, bucurie.

Al doilea spectacol din program este „Povestea poveștilor” (8 și 9 august, de la ora 19:00), în regia lui Bogdan Sărătean. Având la bază un scenariu inspirat din textul lui Creangă, dramatizarea este plină de umor, spirit ludic și personaje pitorești: Eminescu (Alin Turcu), Creangă (Dumitru Stegărescu) și Tinca Vartic (Andrada Grosu).

Claudiu Fălămaș va oferi trei spectacole tip performance pornind de la versurile unor poeți cunoscuți: Trenul cu 2 locomotive (13 august, ora 20:00), Beat Bukowski, recomandat peste16 ani (20 august, ora 20:00), CTRL+ ALT + DEL (27 august, ora 20:00).

Din program mai face și o nouă premieră, ce poate fi văzută pe 16 august, de la ora 20:30. Este vorba despre Născut în 2000, în regia lui Bogdan Sărătean, cu actrițele Aneea Axentea, Andrada Grosu, Alexandra Roatiș și Shama Leah, toate născute în preajma anilor ʼ90 și ajunse la vârsta importantei decizii de a aduce pe lume un copil. Spectacolul împletește elementul biografic cu cel politico-social, textul fiind generat într-un proces de colaborare între regizor și actrițe pe baza experiențelor personale ale acestora în ceea ce privește maternitatea.

Organizatorii anunță că se vor respecta cu strictețe normele legale și sanitare în vigoare, purtarea măștii fiind obligatorie. Accesul în grădină este permis cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului. Achiziționarea biletelor se face online, de pe platforma iabilet.ro, la prețul de 40 lei (single) și 70 lei (double). Biletele double sunt pentru două persoane (cuplu/ familie/ prieteni). În seara spectacolului, la intrare, va fi disponibil un număr limitat de bilete la prețul de 50 lei/ persoană.

„Am deschis Grădina, cu stranii emoții, în 26 iunie 2020, cu proaspătul spectacol Povestea Poveștilor, după Ion Creangă, cu un public de 20 de persoane. Nu avem finanțatori, nu avem sponsori, te avem doar pe tine, spectatorule. Și mai avem ceva: o poftă nebună de a juca spectacolele astea scornite de noi, de a te face să zâmbești, să cugeți, să-ți pui întrebări și să ne pui întrebări. Vom juca aici, la Grădina BIS, în aer liber. Vom respecta toate normele sanitare și îți vom oferi tot confortul posibil. Pentru asta muncim de mai bine de șase săptămâni. Pentru noi este un pariu riscant, aflat pe muchia suicidului financiar, nu? E un demers din seria totul sau nimic. În același timp, e momentul să aflăm dacă tu, spectatorule, ai nevoie de noi. Pentru că noi, desigur, nu existăm decât prin prisma prezenței și a existenței tale. Multe necunoscute ne bântuie dar avem o singură certitudine – Grădina asta minunată, Grădina BIS, cu artiștii care îi dau viață și cu spectacolele plăsmuite de ei. Mai avem nevoie doar de tine, spectatorule, pentru ca magia să înceapă”, iată invitația adresată publicului sibian de echipa BIS Teatru din Sibiu.

 

22
/09
/20

Cea de-a opta ediție Festivalul Național de Improvizație - !MPRO - va avea loc între 22-25 octombrie 2020, la terasa acoperită a Casei Universitarilor din București (strada Dionisie Lupu 46). Tema acestui an - Procesul creativ - invită participanții să abordeze diverse forme de exprimare artistică rezultate din improvizație.

21
/09
/20

O Gală a Premiilor UNITER la Craiova înseamnă o triplă sărbătoare: 30 de ani de la înființarea UNITER, 170 de ani de la înființarea teatrului craiovean „Marin Sorescu” și ... bucuria revederii cu artiști și parteneri după șase luni de așteptare.

18
/09
/20

Cel mai nou cinematograf de tip multiplex din România a fost inaugurat de Cineplexx pe 16 septembrie la Târgu-Mureș, în prezența unui public nerăbdător să-și vadă vadă filmele preferate pe marele ecran. Locația nou deschisă reprezintă cea de-a cincea investiție făcută de companie în România într-un singur an de la intrarea pe piața locală.

18
/09
/20

Nu e un admirator al comunicării intense din vremea noastră, care culminează cu incomunicarea și explică dezamăgit că în era corectitudinii politice, pentru că suntem atacați, orice am spune, sfârșim prin a nu mai spune nimic. Jeremy Irons s-a născut pe 19 septembrie 1948.

17
/09
/20

CRONICĂ DE FILM Există filme de stare, filme de idei şi filme de subiect (şi diverse combinaţii între ele). Programate a fi lansate în curând în cinematografe, „Madre” (2019), al spaniolului Rodrigo Sorogoyen, şi „Corpus Christi” (2019), al polonezului Jan Komasa, sunt în primul rând filme de subiect.

17
/09
/20

Expoziția „Onoarea națiunilor. Ordine și decorații din patrimonial Muzeului Național de Istorie”, care își așteaptă vizitatorii până în luna noiembrie, constituie un proiect unic, potrivit organizatorilor cel mai mare proiect de acest gen care s-a pus în operă în țară după 1989.

17
/09
/20

În perioada 30 septembrie–4 octombrie, va avea loc o ediție specială a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași–FILIT. Sub semnul continuității, Muzeul Național al Literaturii Române Iași propune o formulă adaptată la condițiile crizei globale.

17
/09
/20

A 12-a ediție KINOdiseea – Festivalul de Film pentru Publicul Tânăr are loc în București, în perioada 17 septembrie–11 octombrie 2020, și aduce pe marile ecrane din aer liber cele mai noi filme pentru copii, dar numai bune pentru o seară petrecută cu întreaga familie.

Pagina 1 din 91612345...102030...Ultima »