Ce vedem în august la Grădina BIS Teatru?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-vedem-in-august-la-gradina-bis-teatru/

Ca şi în alţi ani, în luna august Grădina BIS Teatru va găzdui o stagiune de vară ce va oferi 15 reprezentaţii ale spectacolelor din repertoriul BIS, patru dintre acestea fiind plăsmuite în perioada de izolare şi post-izolare.

Un articol de Liliana Matei|3 august 2020

Primul dintre acestea este programat pe 6 și pe 7 august, de la ora 21:00. A fost o dată în ‘46, în regia lui Adrian Neacșu este o poveste de dragoste între doi tineri Helena (Alis Pelle) și Viktor (Alin Turcu) care se cunosc în Moscova abia dezmeticită din coșmarul marii conflagrații mondiale. Iubirea lor ține piept vremurilor tulburi, urmând parcă modulațiile partiturilor lui Chopin, luând mereu alte forme: joacă, frică, nerăbdare, gelozie, bucurie.

Al doilea spectacol din program este „Povestea poveștilor” (8 și 9 august, de la ora 19:00), în regia lui Bogdan Sărătean. Având la bază un scenariu inspirat din textul lui Creangă, dramatizarea este plină de umor, spirit ludic și personaje pitorești: Eminescu (Alin Turcu), Creangă (Dumitru Stegărescu) și Tinca Vartic (Andrada Grosu).

Claudiu Fălămaș va oferi trei spectacole tip performance pornind de la versurile unor poeți cunoscuți: Trenul cu 2 locomotive (13 august, ora 20:00), Beat Bukowski, recomandat peste16 ani (20 august, ora 20:00), CTRL+ ALT + DEL (27 august, ora 20:00).

Din program mai face și o nouă premieră, ce poate fi văzută pe 16 august, de la ora 20:30. Este vorba despre Născut în 2000, în regia lui Bogdan Sărătean, cu actrițele Aneea Axentea, Andrada Grosu, Alexandra Roatiș și Shama Leah, toate născute în preajma anilor ʼ90 și ajunse la vârsta importantei decizii de a aduce pe lume un copil. Spectacolul împletește elementul biografic cu cel politico-social, textul fiind generat într-un proces de colaborare între regizor și actrițe pe baza experiențelor personale ale acestora în ceea ce privește maternitatea.

Organizatorii anunță că se vor respecta cu strictețe normele legale și sanitare în vigoare, purtarea măștii fiind obligatorie. Accesul în grădină este permis cu 30 de minute înainte de începerea evenimentului. Achiziționarea biletelor se face online, de pe platforma iabilet.ro, la prețul de 40 lei (single) și 70 lei (double). Biletele double sunt pentru două persoane (cuplu/ familie/ prieteni). În seara spectacolului, la intrare, va fi disponibil un număr limitat de bilete la prețul de 50 lei/ persoană.

„Am deschis Grădina, cu stranii emoții, în 26 iunie 2020, cu proaspătul spectacol Povestea Poveștilor, după Ion Creangă, cu un public de 20 de persoane. Nu avem finanțatori, nu avem sponsori, te avem doar pe tine, spectatorule. Și mai avem ceva: o poftă nebună de a juca spectacolele astea scornite de noi, de a te face să zâmbești, să cugeți, să-ți pui întrebări și să ne pui întrebări. Vom juca aici, la Grădina BIS, în aer liber. Vom respecta toate normele sanitare și îți vom oferi tot confortul posibil. Pentru asta muncim de mai bine de șase săptămâni. Pentru noi este un pariu riscant, aflat pe muchia suicidului financiar, nu? E un demers din seria totul sau nimic. În același timp, e momentul să aflăm dacă tu, spectatorule, ai nevoie de noi. Pentru că noi, desigur, nu existăm decât prin prisma prezenței și a existenței tale. Multe necunoscute ne bântuie dar avem o singură certitudine – Grădina asta minunată, Grădina BIS, cu artiștii care îi dau viață și cu spectacolele plăsmuite de ei. Mai avem nevoie doar de tine, spectatorule, pentru ca magia să înceapă”, iată invitația adresată publicului sibian de echipa BIS Teatru din Sibiu.

 

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Massive Attack, Bring Me The Horizon, Queens of The Stone Age, Chase and Status, Sean Paul și Paolo Nutini – așa arată capul de afiș al celei de-a 10-a ediții a festivalului Electric Castle. Alți 300 de artiști din toate genurile muzicale vor fi prezenți la castelul Banffy, din Bonțida, între 17 și 21 iulie, pentru a crea o nouă ediție epică, eclectică, exotică, explozivă.