Ce vedem la Bucharest Short Film Festival?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-vedem-la-bucharest-short-film-festival/

Bucharest Short Film Festival revine cu cea de a patra ediţie în perioada 14 – 20 decembrie, la Cinemateca Eforie.

Un articol de Liliana Matei|9 decembrie 2019

Selecția include scurtmetraje selectate și premiate în festivaluri de renume precum Annecy, Bafta, Berlinale, Cannes, Clermont-Ferrand, Locarno, Premiile Oscar, Moscova, Palm Springs, Raindance, Veneția, Sundance, Tribeca, Toronto, dar și altele.

Ca de fiecare dată, BSFF vă propune o călătorie vizuală în care inovația și creativitatea sunt prioritare. 7 seri cu povești emoționante, amuzante, halucinante, povești venite din întreaga lume, cu perspective neașteptate și unice.

3 seri cu scurtmetraje de ficțiune, seara filmelor de animație și stop motion, seara filmelor experimental, modă și videoclip muzical, seara dedicată documentarului și filmelor care aduc în prim-plan problematica drepturilor omului și seara filmelor studențești.

Juriul BSFF 2019 este format din: Sorin Baican (editor de film, producător audio-vizual), Octavian Chiriac (animator 2D & 3D), Caroline Gombé (actriță de film, televiziune și teatru), Daniel Șerbănică (director de imagine), Bogdan Filip (director de imagine și fotograf), Ștefan Crișan (producător muzical și editor de sunet), și Radu Munteanu, producător și regizor de film, inițiatorul & directorul executiv și artistic al festivalului BSFF.

Mai multe informații despre festival, membrii juriului, program și despre filmele selecționate în cea de-a patra ediție BSFF, găsiți pe site-ul www.bucharestshort.ro.

Filmele sunt subtitrate în română & engleză. Biletele pentru BSFF 2019 vor fi disponibile în avans pe www.eventbook.ro, în punctele partenere Eventbook.ro, iar în timpul festivalului și la Cinemateca Eforie, cu o oră înaintea proiecțiilor.

BUCHAREST SHORT FILM FESTIVAL (BSFF) este un eveniment anual gândit cu și pentru artiști, pentru a le oferi acestora o platformă de exprimare liberă. Independentă.

INDEPENDENT, acesta este cuvântul cheie pentru BSFF. Festivalul este fondat și organizat de către profesioniști independenți din domeniul filmului și se concentrează asupra artiștilor independenți din cinema, din întreaga lume. BSFF reprezintă o alternativă artistică față de ceea ce se prezintă în alte festivaluri din România, având ca scop recunoașterea, prezentarea și răspândirea celor mai profesioniste, mai inovatoare și mai interesante noi scurt metraje internaționale.

15
/04
/14

Scurtmetraje regizate de Nicolae Constantin Tănase şi Dorian Boguţă se numără printre titlurile selectate în programul românesc prezentat la Short Film Corner, un eveniment necompetitiv destinat profesioniştilor din cinema care are loc în timpul Festivalului de Film de la Cannes.

14
/04
/14

În România există puţin peste 30 de cinematografe, 78% din orașele ţării nu au nicio sală de cinema funcțională, iar numărul spectatorilor a scăzut de 50 de ori față de anii '90. APFR şi TIFF au demarat o campanie prin care vor schimbe soarta "Marelui Ecran".

13
/04
/14

Noul Cinematograf al Regizorului Român vă propune o seară de film cu un concept inedit: blind-date cu un film, în data de 18 aprilie, la ora 20:00.

11
/04
/14

Două figuri istorice ale căror destine au fost legate acum mai bine de cinci secole sunt vedetele campaniei de imagine a TIFF 2014. Vlad Țepeș și Matei Corvin se „reîntâlnesc” în 2014, în ipostaza de cinefili, pe vizualurile Festivalului Internațional de Film Transilvania (30 mai – 8 iunie).

10
/04
/14

Pe 12 aprilie, Caravana Docuart ajunge în Cluj-Napoca, la Cinema Mărăști, cu un eveniment cultural adresat tuturor celor dornici să își croiască un program de weekend pentru sufletul și intelectul lor.

08
/04
/14

Miercuri, 9 aprilie, Institutul Francez vă invită la o seară dedicată lui Alex. Leo Şerban. Evenimentul va începe la 19,30, în Atriumul Institutului, cu un cocktail, urmând ca de la ora 20 să aibă loc proiecţii şi discuţii legate de opera lui Alex. Leo Şerban, în sala Elvire Popesco.

07
/04
/14

Actorul american Mickey Rooney, care a avut una dintre cele mai lungi cariere din istoria Hollywoodului, s-a stins din viaţă la vârsta de 93 de ani. Rooney a fost unul dintre primii copii vedetă de cinema şi s-a bucurat de o imensă popularitate în anii '30 şi '40.