Ce vedem la Crime+Investigation Europe, în luna martie?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-vedem-la-crimeinvestigation-europe-in-luna-martie/

Producţiile Crime+Investigation Europe care te vor ţine în suspans în martie.

Un articol de Ziarul Metropolis|25 februarie 2022

Primele 48 de ore | Sezonul 24, Partea a doua 

Din 17 martie | Joia, ora 23:00

În medicină este numită „ora critică”. În anchetele penale, vorbim despre „primele 48 de ore”. Întrebați orice detectiv – absolut toți vă vor spune că, dacă nu au o pistă, un suspect sau o arestare în 48 de ore de la producerea evenimentului, șansele lor de a rezolva cazul sunt reduse la jumătate.

Cu o grafică stilizată care seamănă mai degrabă cu o dramă TV decât cu un reality show, seria urmărește detectivii criminaliști în aceste ore critice, luptându-se cu timpul pentru a rezolva cazurile. Fiecare episod îi prezintă timp de o oră pe unii dintre cei mai buni detectivi criminaliști, pe măsură ce urmăresc cazuri complicate, în ritm alert, ce se intensifică din ce în ce mai mult odată cu trecerea celor 48 de ore critice.

Am supraviețuit unui ucigaș în serie

Din 25 martie | Vinerea, ora 23:00

Am supraviețuit unui ucigaș în serie” documentează poveștile eroice și îngrozitoare ale unora dintre supraviețuitorii ucigașilor în serie.

Spusă din punctul de vedere al supraviețuitorilor, seria evidențiază puterea și perseverența oamenilor obișnuiți care întâlnesc și depășesc răul pur.

Telespectatorii vor descoperi poveștile criminalilor printre care Andrew Urdiales, Richard Beasley („Ucigașul de pe Craigslist”), Angel Resendiz („Asasinul de pe calea ferată”) și David Parker Ray.

BTK: Confesiunile unui criminal în serie 

Din 15 martie, Marțea, ora 23:00

BTK: Confesiunile unui criminal în serie” examinează crimele oribile și încearcă să pătrundă în mintea celebrului criminal în serie Dennis Rader, care în prezent ispășește 10 condamnări consecutive pe viață în închisoarea El Dorado.

Dr. Katherine Ramsland, autoare și profesor de psihologie medico-legală, a ținut o corespondență cu Rader pe parcursul unui deceniu. Aceasta împărtășește detalii intime despre trecutul lui Rader și despre crimele sale îngrozitoare, oferind în același timp informații criminaliștilor și forțele de ordine pentru a-și îmbunătăți procesul de depistare și, eventual, pentru a-i descuraja pe infractorii extrem de violenți.

Acest documentar fascinant scoate la lumină viața dublă dusă de Dennis Rader, atât ca cetățean model, cât și ca ucigaș fără inimă. Ramsland investighează evoluția lui Rader dintr-un simplu băiat american într-un monstru american care a făcut ravagii în Wichita, Kansas, și care a rămas necapturat timp de treizeci de ani.

Prin conversații telefonice exclusive cu însuși Rader, noi dovezi prezentate în premieră, interviuri și mărturii surprinzătoare, precum și cu acces la desenele și jurnalele codificate ale lui Rader, toate acestea însoțite de expertiza lui Katherine Ramsland, telespectatorii vor afla cine este omul din spatele acronimului BTK (“Bind, Torture, Kill” / „leagă, torturează, ucide”), vor afla adevărul din spatele titlurilor de prima pagină și li se va dezvălui o parte din secretele pe care Rader încă le mai păstrează.15
/05
/22

TIFF propune la ediţia din acest an un Focus Polonia, care cuprinde o selecție a Festivalului Internațional de Film New Horizons din Wrocław, producții contemporane, filme cult  și o retrospectivă Krzysztof Kieślowski.

12
/05
/22

“Unde este Anne Frank?, în regia israelianului Ari Folman, este o modalitate inedită prin care publicul poate aprofunda istoria dincolo de manualele școlare sau cărțile de istorie, un promotor al memoriei și al cultivării valorilor democratice, un instrument al educației despre Holocaust, despre importanța combaterii discriminării, rasismului și a atitudinilor extremiste”, declară reprezentanții Institutului Național pentru Studierea Holocaustului în Romania “Elie Wiesel”, în contextul lansării filmului în cinematografele din țară începnd cu 20 mai.

12
/05
/22

În paralel cu cea de-a 15-a ediție a festivalului One World Romania, în luna mai se vor desfășura mai multe evenimente KineDok, inclusiv în cadrul festivalului. Programul promovează filmul documentar în spații neconvenționale din șase țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croația, Georgia și România.

10
/05
/22

Cel mai complex proiect documentar dedicat naturii din România vine la HBO Max. „România sălbatică”, realizat de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache, va putea fi vizionat de abonații platformei de streaming din 12 mai, pe parcursul a trei episoade. În iulie, miniseria va fi difuzată și pe HBO.

09
/05
/22

Walter Robinson, jurnalistul care a condus echipa Spotlight din cadrul publicației Boston Globe în investigația care a primit în 2003 premiul Pulitzer pentru Public Service vine la București, pentru cea de-a 11-a ediție Superscrieri.

29
/04
/22

CRONICĂ DE FILM "Spioni de ocazie" (2021), noul documentar al Oanei Giurgiu, disponibil în cinematografe, aduce în atenţie o poveste fascinantă de spionaj din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a vizat şi România. Formal, însă, filmul nu se ridică la înălţimea subiectului său.