Ce vedem la KINOdiseea ALTFEL, pe 19 și 20 iunie?
https://www.ziarulmetropolis.ro/ce-vedem-la-kinodiseea-altfel-pe-19-si-20-iunie/

KINOdiseea, cel mai mare festival internaţional de film pentru publicul tânăr (copii şi adolescenţi) din Europa de Sud-Est, revine cu o nouă ediţie ALTFEL, pe 19 şi 20 iunie, la Opera Comică pentru Copii.

Un articol de Liliana Matei|14 iunie 2021

În cele două zile ale festivalului, publicul se va putea întâlni cu o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia din 2020, la Opera Comică pentru Copii, după cum urmează:

SALA MARE, ora 19:00:

BINTI, 2019, +9 ani (foto sus)

Sinopsis: Unul dintre cele mai apreciate filme pentru copii ale ultimului an, cu premiera mondială la Sundance, premiat la Tallinn, Flanders sau Montreal și câștigător al premiului pentru Cel mai bun film pentru copii la KINOdiseea în 2020, filmul spune povestea lui Binti – Binti are 12 ani și s-a născut în Congo, însă a trăit toată viața împreună cu tatăl ei, în Belgia. Chiar dacă nu au o formă legală de a sta în țară, Binti își dorește o viață normală și, mai mult, să ajungă o vloggeriță faimoasă precum idolul ei, Tatyana.

JACKIE ȘI OOPJEN, 2020, +7 ani

Sinopsis: Jackie și Oopjen, filmul olandez în regia Annemariei van de Mond, este o comedie pentru întreaga familie care ne invită să ne plimbăm printre galeriile și operele de artă ale muzelui Rijksmuseum din Amsterdam. La închiderea programului pentru vizitatori, Jackie, fetița de 12 ani a unui custode, descoperă că unul dintre faimoasele tablouri ale lui Rembrandt se trezește la viață.  O prietenie puțin probabilă se leagă atunci când Oopjen (un personaj faimos din tabloul lui Rembrandt) o confundă pe Jackie cu sora ei demult pierdută.

GRĂDINA OCC, ora 21:00:

F VINE DE LA FERICIRE (H is for Happiness), 2019, +10 ani

Sinopsis: Tânăra Candice Phee se regăsește într-o misiune aventuroasă când, ca parte a unui proiect de la școală, devine mediatoare în familia ei certăreață și tristă. Candice este entuziastă și amuzantă și își dedică timpul încercând să îi înveselească pe cei din jurul ei. Noul ei coleg, Douglas Benson, crede că ea a venit dintr-o altă dimensiune, dar îi devine un aliat de nădejde în misiunea ei. Filmul este ecranizarea cărții lui Barry Jonsberg – “My Life as an Alphabet” și ilustrează diferitele fațete ale vieții între o pădure fantastică, plină de magie și conservatorismul unui mic oraș.

TRIPLE TROUBLE, 2020,  +8 ani

Sinopsis: În 2017, la KINOdiseea, proiecția primului film polonez din serie – Double Trouble – a avut un suces răsunător printre cei mici. Trei ani mai târziu, avem parte pe marele ecran de o nouă aventură a Julkăi și a lui Olek: când tabloul Plaja de la Pourville al lui Monet dispare din Muzeul Național din Poznan, copiii au în față o misiune importantă – să găsească tabloul, să descopere identitatea hoțului și să salveze un pictor nevinovat, acuzat de furt. Cei doi conlucrează în armonie, asta până când apare Felka și încurcăturile o urmează.

Biletele pentru proiecțiile din cadrul KINOdiseea Altfel se găsesc pe bilete.ro. Preț bilete: 10 lei.

KINOdiseea este organizat de Asociația Culturală Metropolis. Proiect cultural finanțat de Centrul Național al Cinematografiei.

KINOdiseea este cel mai mare festival de film pentru copii din Europa Centrală și Sud-Est. Festivalul este membru al ECFA – European Children’s Film Association. În cele 11 ediții precedente, festivalul a avut peste 100.000 de participanți.

 

 

01
/12
/23

Cu ocazia apariţiei "Fallen Leaves" (2023), ales deja de critici cel mai bun film al anului şi lansat şi la noi cu titlul "Frunze căzătoare", platforma MUBI a pregătit o amplă retrospectivă dedicată marelului regizor finlandez Aki Kaurismäki.

21
/11
/23

Ce începe clandestin și se termină cel puțin amuzant? O petrecere organizată de barmanul Klaus (Adrian Nicolae) la clubul în care lucrează, unde fratele lui, bodyguard (Cosmin „Micutzu” Nedelcu) e nevoit să dea o mână de ajutor, cu zâmbetul pe buze, e povestea filmului Klaus & Barroso.

17
/11
/23

„Un film care ne-a impresionat prin mizanscena sa, o relatare istorică lipsită de manierism care ne-a surprins, un film care ne-a făcut să plonjăm în haosul evenimentelor din 1989, odată cu fuga lui Ceaușescu. Un film în care agitația Revoluției nu e surprinsă doar în varii locuri din Sibiu, dar și în reacțiile și limbajul personajelor.”

16
/11
/23

Lanțul de cinematografe HAPPY CINEMA, prezent în București, Focșani, Alexandria, Buzău, Vaslui, Botoșani, Bacău și Bistrița, se extinde cu 4 cinematografe noi în țară (București și Slobozia) și unul în Republica Moldova, Chișinău. HAPPY CINEMA, brand cu capital 100% românesc, își consolidează poziția de top ca acoperire în țară.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.