Cea de-a șasea ediție a proiectului Teatrul din Cartier aduce 12 evenimente la Sibiu și în împrejurimi
https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-de-a-sasea-editie-a-proiectului-teatrul-din-cartier-aduce-12-evenimente-la-sibiu-si-in-imprejurimi/

Teatrul din Cartier al Asociaţiei BIS Teatru, ajuns la cea de-a şasea ediţie, se desfăşoară în perioada 2- 31 iulie 2020 în trei cartiere din Sibiu (Țiglari, Trei Stejari, Guşteriţa) şi la Sibiel, toate spectacolele programate fiind în aer liber.

Un articol de Liliana Matei|4 iulie 2020

Sub motto-ul „Distanțare fizică – Solidaritate & Comuniune Socialăˮ organizatorii au pregătit anul acesta 12 evenimente (concerte, ateliere, spectacole pentru copii și adulți), ce vor face deliciul serilor de vară.

Deschiderea oficială, programată pentru 5 iulie, de la ora 19:30 la Grădina BIS Teatru, aduce spectacolul umoristic „Doi moldoveni în Ardealˮ, în interpretarea lui Dumitru Stegărescu și Alin Turcu. Evenimentul a fost precedat în 2 și 3 iulie de ateliere comunitare.

Grădina BIS va găzdui de asemenea pe 9 iulie, de la ora 20:00, un show muzical marca Lipicioșii, care va vorbi despre izolarea singurului locatar al Planetei Roz- Bombon. Cei mici sunt așteptați marți, 14 iulie, de la ora ora 18:00, în curtea Pensiunii Casa Bunicilor la Sibiel, la „Povești africane cu Shama Leah & Dada Loveˮ, un spectacol interactiv și educativ, recomandat copiilor între 4 și 10 ani. Peripețiile unei fetițe ce nu-și ascultă mama și se lasă păcălită de un cimpanzeu rău intenționat sunt relatate în română, engleză și ugandeză, fiind însă perfect inteligibile pentru cei mici.

Unul dintre spațiile neconvenționale care va fi găzda a două spectacole în această ediție a proiectului este Șura Culturală Gușterița, un loc în curtea Parohiei Ortodoxe, pe care aceasta împreună cu Asociația Dia.Logos și Asociația Dono își propune să îl dea în folosința comunității, prin organizarea de cursuri pentru copii, de seri culturale pentru adulți și de evenimente care să educe, să creeze coeziune, să sprijine categoriile defavorizate. Aici BIS Teatru va prezenta pe 24 iulie, de la ora 19:00 spectacolul „Doi moldoveni în Ardealˮ iar pe 26 iulie, ora 17:00 „Povești africane cu Shama Leah & Dada Loveˮ.

În încheierea proiectului, pe 30 și 31 iulie, de la ora 19:00, în Cartierul Trei Stejari, la Grădina BIS Teatru va fi prezentată o nouă producție teatral-muzicală destinată atât celor mici cât și celor mari, inspirată din basmul Fraților Grimm, „Muzicanţii din Bremenˮ. Spectacolul pus în scenă de regizorul Bogdan Sărătean, pe o muzică originală semnată de Claudiu Fălămaș, cu măști realizate de Ioana Aida Lungu, spune povestea a patru animale (un măgar, un câine, o pisică şi un cocoş) intrate în disgrația stăpânilor lor datorită vârstei înaintate pe care o au și a reducerii capacității lor de muncă. În ciuda diferențelor dintre ele, toate aceste personaje marginalizate își unesc forțele, creând o trupă comico-muzicală ce va cuceri spectatorii. Împreună devin mai putenici, transmițând un mesaj cu profund impact social.

Intrarea la evenimentele din program este liberă pe bază de rezervare prin SMS la numărul de telefon 0737013997 sau prin email la adresa izolart.2020@gmail.com. Rezervarea va fi confirmată sau infirmată (în caz că locurile sunt epuizate) în cel mult 12 ore. Organizarea va respecta cu strictețe normele legale și sanitare în vigoare. Purtarea măștii este obligatorie.

04
/08
/21

Staruri internaționale feminine - precum Diana Damrau, Joyce DiDonato, Yuja Wang, Sonya Yoncheva, Khatia Buniatishvili - și numeroase artiste recunoscute pentru talentul lor vin la Festivalul George Enescu.

04
/08
/21

Misa Încoronării, de Wolfgang Amadeus Mozart, deschide cea de-a IV-a ediție a Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani”, eveniment care va avea loc la Târgu Mureș, în perioada 20 – 22 august, cu participarea extraordinară a unor muzicieni de elită din Brașov, Cluj-Napoca și București.

04
/08
/21

Ideo Ideis Festivalul #16 propune o săptămână intensă cu un program artistic și social variat, creat atât pentru trupe de liceeni, cât și pentru comunitățile din Alexandria, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Constanța și Sibiu.Vrem astfel ca festivalul să îi inspire pe adolescenții care îi trec pragul să se întoarcă cu aceeași încăpățânare spre comunitățile lor și să le transforme în spațiile de care au nevoie în propria devenire.

04
/08
/21

Ediția aniversară a celui mai mare festival de film din România s-a încheiat pe 1 august, după zece zile marcate de premiere absolute, zeci de proiecții sold-out, întâlniri cu cei peste 1.000 de invitați și un număr impresionant de spectatori. Peste 100.000 de iubitori de cinema au sărbătorit #împreunăprinfilm întoarcerea în sălile de cinema la împlinirea a 20 de ani de TIFF, transformând ediția din acest an în cel mai amplu eveniment organizat la noi în țară de la începutul pandemiei.

04
/08
/21

Festivalul Internațional de Film Independent ANONIMUL (9-15 august, Sfântu Gheorghe, Delta Dunării) prezintă cu două zile înaintea premierei mondiale RESPECT, filmul consacrat reginei muzicii soul Aretha Franklin, având-o ca protagonistă pe Jennifer Hudson. Proiecția va avea loc miercuri, 11 august, și va fi precedată de concertul “Luiza Zan sings Aretha Franklin”.

04
/08
/21

Pentru al 15-lea an, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu între 5 și 8 august. Timp de patru zile, la Sibiu vor fi proiectate câteva dintre cele mai apreciate filme din ultimul an, cu invitați speciali: programul include peste 30 de producții, unele proaspăt premiate la TIFF 2021, precum și premiere românești în prezența echipelor.

04
/08
/21

Festivalul Internațional George Enescu 2021 este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3500 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.

03
/08
/21

Lecturile de vacanță pentru năzdrăvani mici continuă la Teatrul Ion Creangă. Proiectul video online aduce în luna august patru noi povești publicate la editura Didactica Publishing House (DPH) și lecturate de actorii Teatrului Ion Creangă. Atent ilustrate și pline de suspans, titlurile selecționate își propun să le facă copiilor cunoștință cu noi experiențe, dar și să le încurajeze interesul pentru lectură.

03
/08
/21

Scopul proiectului Eforie Colorat - Intervenție Culturală este să aducă laolaltă artiști plastici și oameni preocupați de bunăstarea mediului înconjurător. Iar pentru că arta nu trebuie să existe numai în galerii, evenimentele au fost concepute astfel încât publicul larg să fie implicat, direct sau indirect, în procesul de creație.

03
/08
/21

Patru prieteni - trei băieți și-o fată - ne poartă din Italia anilor ‘80 până în prezent, într-un carusel al emoțiilor pe care le poate trăi oricare dintre noi. „Anii noștri de glorie”/ „Gli anni più belli”, un film de Gabriele Muccino despre prietenie, generozitate și bucuriile tinereții, vine din 6 august în cinematografe, distribuit de Independența Film.

02
/08
/21

Născută în România, Mara și-a început pregătirea muzicală la vârsta de 6 ani. Stilul său elegant și subtil a atras repede atenția audienței și criticilor, fiind invitată să cânte alături de mai multe filarmonici din țară.