Cea mai importantă seară dedicată filmului românesc
https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-mai-importanta-seara-dedicata-filmului-romanesc/

Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, va avea loc în această seară. Evenimentul va fi transmis în direct de la ora 20.00 pe TVR 2, TVR 3 şi TVR HD, dar şi online pe www.premiilegopo.ro şi www.cinepub.ro.

Un articol de Petre Ivan|21 martie 2017

Ajunsă la cea de-a XI-a ediție, Gala Premiilor Gopo se va desfășura în Sala Mare a Teatrului Național București „Ion Luca Caragiale”.

Peste 800 de invitați sunt așteptați pe covorul roșu din centrul capitalei, la gala prezentată, pentru al doilea an consecutiv, de actorul Alexandru Bogdan.

Alexandru Bogdan

Alexandru Bogdan

Regizorii Nae Caranfil, Marian Crișan, Dan Chișu, Bogdan Mirică, actrițele Monica Bârlădeanu, Rona Hartner, Ana Ularu, Diana Cavallioti, Dana Dogaru, actorii Tudor Istodor, Dorian Boguță, Alexandru Papadopol, Victor Rebengiuc, Claudiu Bleonț, Gheorghe Visu,  Smiley, Margareta Pâslaru, Dana Bunescu, sunt doar câțiva dintre invitații care vor sosi la Teatrul Național.

Pe lângă cele mai așteptate trofee: „Cel mai bun film”, „Cel mai bun regizor”, „Premiul Publicului” sau Premiul pentru Machiaj și Coafură, din programul serii nu vor lipsi „Premiul pentru Întreaga Carieră”- Ion Dichiseanu,  „Premiul pentru Întreaga Activitate” –Valentin Uritescu, precum și Premiul Special înmânat pirotehnistului Constantin Petre.

La această ediție a Galei Premiilor Gopo, pelicula „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu, a obținut 16 nominalizări la 13 categorii, urmat de filmul „Câini”, debutul lui Bogdan Mirică -13 nominalizări și „Inimi cicatrizate”, regia Radu Jude, cu 12 nominalizări.

Foto: Gala Premiilor  Gopo – premiilegopo.ro

12
/08
/22

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), se apropie de final.

12
/08
/22

Festivalul Cinemascop din Eforie Sud, ajuns la a cincea ediție anul acesta, s-a încheiat pe 7 august.

09
/08
/22

Documentarul „Mariupolis 2”, realizat de Mantas Kvedaravičius, a fost proiectat luni seară, în premieră în România, în deschiderea celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, în prezența a mai mult de 3 000 de spectatori.

08
/08
/22

Prezentat la Cannes în secțiunea „Cinema for the Climate”, „Cruciada copiilor / La Croisade”, noul film al lui Louis Garrel, distribuit de Independența Film în cinematografe din 12 august, vorbește cu umor despre una dintre cele mai importante probleme cu care ne confruntăm: schimbările climatice și lumea pe care o lăsăm generațiilor următoare.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Serile de duminică din luna august la Warner TV sunt dedicate fanilor filmelor horror, iar producții de gen devenite cult vor fi difuzate de la ora 22:00.

05
/08
/22

Când David Leitch („Deadpool 2”, „Atomic Blonde”, „John Wick”, „Hobbs and Shaw”) anunță că urmează să regizeze un nou lungmetraj, e musai să-ți cumperi bilete la cinema. Dependent de adrenalina eliberată de către filmele sale în cinefili, Leitch este și actor, cascador, scenarist, producător, un miliardar pasionat de arte marțiale care știe să folosească în cea mai recentă creație a sa un cocktail bine dozat de poveste, acțiune, efecte speciale, personaje.

04
/08
/22

CRONICĂ DE FILM Mi se pare un gest curajos să dai drumul în săli, în plină vară, unui film precum "Pentru mine tu eşti Ceauşescu" (2021, r. Sebastian Mihăilescu), destul de greu şi bizar, cel puţin pentru cinematografia română.

02
/08
/22

Festivalul Cinemascop a început luni, 1 august, și vă așteaptă până pe 7 august cu filme europene, expoziții, ateliere de creație pentru copii, un spectacol de teatru și o atmosferă de vacanță la mare aparte.

02
/08
/22

Programul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8-14 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, este acum disponibil aici: https://bit.ly/Anonimul2022.