Cea mai mare expoziţie dedicată lui Michelangelo, la Metropolitan Museum of Art
https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-mai-mare-expozitie-dedicata-lui-michelangelo-la-metropolitan-museum-of-art/

Metropolitan Museum of Art din New York organizează „Michelangelo: Divine Draftsman and Designer”, cea mai mare expoziţie dedicată artistului renascentist, cu peste 200 de lucrări şi 133 de desene împrumutate din 50 de colecţii. Expoziţia, deschisă luni, va putea fi văzută până pe 12 februarie.

Un articol de Petre Ivan|14 noiembrie 2017

„Fiecare desen selectat este plasat astfel încât să aibă legătură cu alte opere care provin de la diferite muzee pentru prima dată. Avem pentru prima dată o reproducere la scară mare a Capelei Sixtine”, a spus Carmen C. Bambach, curator.

Michelangelo Buonarroti s-a născut în 1475 într-o familie florentină ce făcea parte din mica nobilime. A lucrat ca ucenic al lui Domenico Ghirlandaio de la vârsta de 13 ani.

Între anii 1490-1491, el s-a aflat sub tutela lui Bertoldo di Giovanni. Un sculptor semnificativ, Bertoldo a fost şi curator al colecţiei de antichităţi pe care Lorenzo de Medici a strâns-o pentru a spori statutul social al familiei sale. Pentru Michelangelo, acest interludiu a fost formativ. A confirmat faptul că sculptura a fost mediul pe care l-a preţuit cel mai mult.

Michelangelo a fost, alături de Leonardo da Vinci, unul dintre cei mai importanţi artişti din perioada de vârf a Renaşterii Italiene. Geniul său universal este oglindit în pictură, desen, sculptură şi arhitectură. Totodată, Michelangelo Buonarroti a scris poezii şi sonete.

Foto: Michelangelo, expozitie – facebook

 

22
/09
/22

Romanian Jewelry Week 3.0 sărbătorește bijuteria contemporană între 5 și 9 octombrie cu expoziții, conferințe, workshop-uri de bijuterie și târguri și peste 190 de designeri români și internaționali care vor expune mii de creații de bijuterie. Ca în fiecare an, Romanian Jewelry Week oferă posibilitatea pasionaților de bijuterie să cumpere piesele preferate în cadrul Târgului de bijuterie ROJW 3.0 între 8 și 9 octombrie la Biblioteca Națională.

21
/09
/22

În perioada 26 septembrie – 14 octombrie 2022, Institutul Cultural Român de la Paris organizează expoziția „INTROSPECȚII/INTROSPECTIONS” a artiștilor români Suzana Fântânariu (pictură, grafică, instalații), Anca Szönyi Thomas (fotografie, mixed media) și Dorin Crețu (pictură, fotografie digitală). Curatori sunt Ludwig Otte și Anca Szönyi Thomas.

21
/09
/22

Pentru trei zile, 23-25 septembrie 2022, Asociația CRIES a pregătit un spațiu pentru o varietate de experiențe în ritm „la pas" și un program ce oferă multiple perspective despre legăturile dintre hrană, cultură și consum durabil, dorind să inspire comunitatea locală și să se lase inspirați de toate experiențele și acțiunile care ne permit să încetinim ritmul de consumare a resurselor noastre și ale planetei.

20
/09
/22

Goethe-Institut București este în căutare de minți creative pentru dezvoltarea unor jocuri video autentice, relevante din punct de vedere social. În acest scop, organizează un game jam inedit de 48 de ore hibrid, între 7 și 9 octombrie 2022. Dezvoltarea jocului se va desfăşura online iar cei din Bucureşti pot participa la evenimentul de deschidere la sediul Goethe-Institut.

12
/09
/22

GREEN HOURS LIVE(S) caută povești și istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalație multimedia.