Cea mai vizitată expoziție din istoria muzeului Luvru
https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-mai-vizitata-expozitie-din-istoria-muzeului-luvru/

Expoziţia dedicată de muzeul Luvru pictorului Eugène Delacroix a fost, cu peste jumătate de milion de vizitatori, cea mai frecventată din istoria muzeului francez. „Delacroix 1798 – 1863” va fi deschisă, începând cu luna septembrie, la Metropolitan Museum of Art din New York. La Paris, aceasta a fost vizitată, în medie, de 5.100 de persoane zilnic, timp de patru luni.

Un articol de Petre Ivan|30 iulie 2018

Cu toate acestea, expoziţia dedicată lui Delacroix este, ca număr de vizitatori, destul de departe de succesul înregistrat de expoziţia dedicată colecţiei Shchukin, organizată de Fundaţia Louis Vuitton, cu 1,2 milioane de vizitatori.

„Retrospectiva istorică consacrată unuia dintre giganţii artei franceze, prima de după 1963, a devenit cel mai mare succes de public avut vreodată de o expoziţie a muzeului Luvru în încinta sa”, se arată într-un comunicat citat de AFP.

La Luvru, Delacroix a avut mai mult succes decât expoziţia „Deir al Medina” (oraş pentru artiştii din Egiptul antic), din 2002, care a adunat 430.000 de vizitatori, şi decât cea consacrată artiştilor veneţieni Tiziano, Tintoretto şi Veronese, în 2009, cu peste 410.000 de vizitatori.

Foto: „Libertatea conducând poporul” de Eugene Delacroix   –  facebook

 

 

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.