Cea mai vizitată expoziție din istoria muzeului Luvru
https://www.ziarulmetropolis.ro/cea-mai-vizitata-expozitie-din-istoria-muzeului-luvru/

Expoziţia dedicată de muzeul Luvru pictorului Eugène Delacroix a fost, cu peste jumătate de milion de vizitatori, cea mai frecventată din istoria muzeului francez. „Delacroix 1798 – 1863” va fi deschisă, începând cu luna septembrie, la Metropolitan Museum of Art din New York. La Paris, aceasta a fost vizitată, în medie, de 5.100 de persoane zilnic, timp de patru luni.

Un articol de Petre Ivan|30 iulie 2018

Cu toate acestea, expoziţia dedicată lui Delacroix este, ca număr de vizitatori, destul de departe de succesul înregistrat de expoziţia dedicată colecţiei Shchukin, organizată de Fundaţia Louis Vuitton, cu 1,2 milioane de vizitatori.

„Retrospectiva istorică consacrată unuia dintre giganţii artei franceze, prima de după 1963, a devenit cel mai mare succes de public avut vreodată de o expoziţie a muzeului Luvru în încinta sa”, se arată într-un comunicat citat de AFP.

La Luvru, Delacroix a avut mai mult succes decât expoziţia „Deir al Medina” (oraş pentru artiştii din Egiptul antic), din 2002, care a adunat 430.000 de vizitatori, şi decât cea consacrată artiştilor veneţieni Tiziano, Tintoretto şi Veronese, în 2009, cu peste 410.000 de vizitatori.

Foto: „Libertatea conducând poporul” de Eugene Delacroix   –  facebook

 

 

06
/02
/19

Joi 7 februarie, la Muzeul Național al Literaturii Române – Creţulescu va avea loc o întâlnire cu artistul vizual Mircia Dumitrescu, în cadrul programului Cafeneaua critică, patronat de Ion Bogdan Lefter.

04
/02
/19

Editura Vellant începe anul cu întrebări însemnate: ce înseamnă să fii bărbat în secolul XXI? „Evoluția bărbatului” este un text echilibrat care are forța să ne schimbe atitudinea față de bărbatul de azi. Cartea lui Grayson Perry contribuie semnificativ la o conversație necesară despre masculinitate.

19
/12
/18

Sfârșitul lui 2018 este o perioadă roditoare din punct de vedere cultural pentru România și Franța, cele două țări împărțind acelați fond latin și un moment prielnic pentru a ne aminti de istoria comună. Centrul George Pompidou găzduiește până în aprilie expozițiile a numeroși artiști români contemporani, fiind un moment prielnic în a ne aminti de valorile și stratul comun, debarasându-ne de clișeele ce înconjoară ambele țări și culturi.

12
/12
/18

Joi, 13 decembrie, ora 12:00, va avea loc lansarea platformei online www.de100.ro, a proiectului „Români de 100 de ani”, proiect ce își propune să prezinte portretele și poveștile de viață a 10 români care și-au celebrat Centenarul odată cu România.

12
/12
/18

Asociația Națională a Artiștilor Vizuali (ANAV) împreună cu Walk & Shoot – Ateliere de fotografie organizează la Gallery (str. Leonida 9-11), în perioada 14-16 decembrie, a doua ediție a X-mas Photo Garage Sale.