”Ceau, Cinema!”, la Timişoara şi în comuna Gottlob, între 22 şi 26 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/ceau-cinema-la-timisoara-si-in-comuna-gottlob-intre-22-si-26-iulie/

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film european ”Ceau, Cinema!” se va desfăşura, în perioada 22-26 iulie, în municipiul Timişoara şi în comuna Gottlob, din judeţul Timiş, care, potrivit organizatorilor, este prima localitate din mediul rural care are un cinematograf renovat şi digitalizat.

Un articol de Petre Ivan|19 Mai 2015

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de organizatori, cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film european ”Ceau, Cinema!” va avea loc în perioada 22 – 26 iulie la Timişoara şi în comuna Gottlob – prima localitate din mediul rural cu un cinematograf renovat şi digitalizat.

În cadrul festivalului se va desfăşura şi o secţiune competiţională.

Primele trei zile se vor desfăşura la Timişoara, cu proiecţii de film în aer liber, la Grădina de Vară Capitol, la Casa Artelor, la localul Ambasada, precum şi în alte spaţii alternative din oraş.

Ca şi la prima ediţie, vor fi prezentate filme europene noi, cu succes la public, dar şi filme de autor, documentare şi animaţii. Se vor organiza ateliere educative dedicate artei cinematografice şi întâlniri cu cineaşti.

Două dintre zilele de festival se vor desfăşura în comuna Gottlob, unde vor avea loc proiecţii în cinematograful recent renovat, dar şi în aer liber.

O altă noutate a ediţiei din acest an este organizarea unei secţiuni competiţionale dedicată filmelor de lungmetraj europene. Competiţia «Ceau, Cinema!» oferă un cadru de exprimare cinematografică pentru cineaştii din ţările care au avut minorităţi în regiunea Banatului, de-a lungul istoriei, până azi.

Sunt acceptate în competiţie producţii sau coproducţii ale unor ţări precum: România, Germania, Ungaria, Serbia, Croaţia, Bulgaria, Ucraina, Italia,

Ionuţ Mareş, selecţionerul Festivalului de Film european ”Ceau, Cinema!”

Ionuţ Mareş, selecţionerul Festivalului de Film european ”Ceau, Cinema!”

Cehia, Slovacia, Slovenia, Polonia, Turcia, Rusia, Armenia, dar şi producţii care aduc în prim-plan etniile: romi, tătari aromâni.

Selecţionerul competiţiei este jurnalistul şi criticul de film Ionuţ Mareş, un vechi colaborator al Ziarului Metropolis.

Înscrierile se fac până în 15 mai 2015.

Marele premiu al competiţiei ”Ceau, Cinema!” este de 1.000 de euro, iar premiul publicului este de 500 de euro.

”Ceau, Cinema!” este organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală şi este primul festival din Timişoara dedicat filmului european. Evenimentul este realizat de voluntari, cu sprijinul unor companii şi instituţii locale.

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

05
/12
/18

"Amintirile nu aparţin numai trecutului. Ele ne determină viitorul." - Jeff Bridges. Câștigător al unui Oscar în 2010, pentru prestația din “Crazy Heart”, actorul american Jeff Bridges a împlinit, ieri, 69 de ani. 

05
/12
/18

În premieră la Digi Life (6 decembrie, ora 21:00), „Martorul 248”, un documentar despre dreptul la educație - În România, abandonul școlar este îngrijorător, iar în lipsa experiențelor de învățare adecvate, copiii din zonele sărace  rămân captivi în mediul familial marcat de privațiuni, ostil dezvoltării lor. Copiii din zonele cele mai sărace încep școala fără noțiuni de bază, cum ar fi abilitatea de a identifica cifrele sau culorile.

05
/12
/18

Tânărul critic de film Victor Morozov, care studiază în Franţa, scrie despre cinema-ul unuia din cei mai interesanţi regizori francezi ai momentului, Mikhaël Hers, prea puţin cunoscut în România.

04
/12
/18

ANALIZĂ Deși doar câteva își găsesc loc în sălile de cinema, în distribuții limitate care adună cel mult două mii de spectatori, documentarele românești merită o mai mare atenție. Este un cinema interesat în special de personaje carismatice, cu vieți ieșite din comun, și mai puțin de realități sociale sau politice.

03
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit, manifestare devenită o tradiție a UNATC „I.L.Caragiale”, va debuta pe 4 decembrie, ora 19:00, Sala Atelier din cadrul UNATC. Intrarea este gratuită.

01
/12
/18

Cea de-a 12-a și ultima ediție a Festivalului Internațional de Film NexT va avea loc în perioada 14-17 decembrie, la Cinema Muzeul Țăranului din București, și marchează încheierea unui capitol important din povestea filmului românesc.

Page 1 of 22412345...102030...Last »