”Ceau, Cinema!”, la Timişoara şi în comuna Gottlob, între 22 şi 26 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/ceau-cinema-la-timisoara-si-in-comuna-gottlob-intre-22-si-26-iulie/

Cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film european ”Ceau, Cinema!” se va desfăşura, în perioada 22-26 iulie, în municipiul Timişoara şi în comuna Gottlob, din judeţul Timiş, care, potrivit organizatorilor, este prima localitate din mediul rural care are un cinematograf renovat şi digitalizat.

Un articol de Petre Ivan|19 Mai 2015

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de organizatori, cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film european ”Ceau, Cinema!” va avea loc în perioada 22 – 26 iulie la Timişoara şi în comuna Gottlob – prima localitate din mediul rural cu un cinematograf renovat şi digitalizat.

În cadrul festivalului se va desfăşura şi o secţiune competiţională.

Primele trei zile se vor desfăşura la Timişoara, cu proiecţii de film în aer liber, la Grădina de Vară Capitol, la Casa Artelor, la localul Ambasada, precum şi în alte spaţii alternative din oraş.

Ca şi la prima ediţie, vor fi prezentate filme europene noi, cu succes la public, dar şi filme de autor, documentare şi animaţii. Se vor organiza ateliere educative dedicate artei cinematografice şi întâlniri cu cineaşti.

Două dintre zilele de festival se vor desfăşura în comuna Gottlob, unde vor avea loc proiecţii în cinematograful recent renovat, dar şi în aer liber.

O altă noutate a ediţiei din acest an este organizarea unei secţiuni competiţionale dedicată filmelor de lungmetraj europene. Competiţia «Ceau, Cinema!» oferă un cadru de exprimare cinematografică pentru cineaştii din ţările care au avut minorităţi în regiunea Banatului, de-a lungul istoriei, până azi.

Sunt acceptate în competiţie producţii sau coproducţii ale unor ţări precum: România, Germania, Ungaria, Serbia, Croaţia, Bulgaria, Ucraina, Italia,

Ionuţ Mareş, selecţionerul Festivalului de Film european ”Ceau, Cinema!”

Ionuţ Mareş, selecţionerul Festivalului de Film european ”Ceau, Cinema!”

Cehia, Slovacia, Slovenia, Polonia, Turcia, Rusia, Armenia, dar şi producţii care aduc în prim-plan etniile: romi, tătari aromâni.

Selecţionerul competiţiei este jurnalistul şi criticul de film Ionuţ Mareş, un vechi colaborator al Ziarului Metropolis.

Înscrierile se fac până în 15 mai 2015.

Marele premiu al competiţiei ”Ceau, Cinema!” este de 1.000 de euro, iar premiul publicului este de 500 de euro.

”Ceau, Cinema!” este organizat de Asociaţia Marele Ecran şi Asociaţia Pelicula Culturală şi este primul festival din Timişoara dedicat filmului european. Evenimentul este realizat de voluntari, cu sprijinul unor companii şi instituţii locale.

19
/02
/19

SĂ NU UCIZI, filmul co-regizat de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru și inspirat de scandalul media care a cutremurat sistemul sanitar din România acum câțiva ani, va avea pe 1 martie premiera în cinematografele din 29 de orașe din țară.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

12
/02
/19

Franco Zeffirelli alături de Robert Powell pe platourile de filmare la Iisus din Nazareth (1976). Regizorul şi producătorul de film, teatru şi operă Franco Zeffirelli împlinește, astăzi, 96 de ani.

12
/02
/19

Filmat în haoticele cartiere din Liban, CAPERNAUM prezintă povestea inspirațională a unui băiețel care se luptă să supraviețuiască sorții copleșitoare. Filmul, care a luat Marele Premiu al Juriului la Festivalul de Film de la Cannes din mai 2018 (unde s-a bucurat de 15 minute de ovații în picioare), este acum considerat unul dintre concurenții principali în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film într-o limbă străină. Capernaum intră din 8 martie (2019) în cinematografele din România.

10
/02
/19

„Când am început jucam la amatori, îl imitam pe Beligan. Doar când am dat examen la Institut, mi s-a spus «mă, tu îl imiți pe Beligan!». Și atunci mi-am dat seama și am căutat să scap de chestia asta.” , spune Victor Rebengiuc, actorul care a împlinit, astăzi, 86 de ani.

10
/02
/19

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră mondială în secțiunea Forum a Festivalului de la Berlin, „Monștri.”, debutul în regia de lungmetraj al lui Marius Olteanu, este un film care tratează cu delicatețe un moment de cumpănă din relația unui cuplu din București, interpretat de Judith State și Cristian Popa.

10
/02
/19

"Învigătorul uită că se află într-o cursă, lui îi place doar să alerge." - Joe Pesci, "A funny guy", Joe Pesci, laureat al premiilor Oscar, comediant şi interpret al unor personaje extrem de volatile, într-o varietate de genuri cinematografice, născut, la Newark, New Jersey a împlinit, ieri, 76 de ani.

09
/02
/19

Actorul britanic Albert Finney, nominalizat de cinci ori la premiul Oscar şi cunoscut pentru apariţiile sale în filmele "Tom Jones", "The Dresser", "Murder on the Orient Express" şi "Erin Brockovich", a murit la vârsta de 82 de ani. Finney a combinat filmul, apariţiile TV şi scena, de-a lungul unei cariere remarcabile de şase decenii.

08
/02
/19

INTERVIU „Monștri.”, debutul regizorului Marius Olteanu, este singurul film românesc din selecția din acest an a Festivalului de la Berlin, unde a fost inclus în secțiunea Forum. Un film cu o „poveste de dragoste atipică”, așa cum o numește Marius Olteanu, care vorbește pe larg despre realizarea acestui lungmetraj ambițios.

07
/02
/19

Mâine (joi), începe, la Berlinale Palast, Festivalului de Film de la Berlin.Eevenimentul va fi deschis de actriţa Juliette Binoche, preşedinta juriului internaţional de anul acesta, Monika Grütters, ministrul german al Culturii, Michael Müller, primarul Berlinului si Dieter Kosslick, directorului Berlinalei. Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin va avea loc în perioada 7 - 17 februarie.

Page 1 of 22812345...102030...Last »