Cehov pentru spectatorii de azi: „O mică glumă”
https://www.ziarulmetropolis.ro/cehov-pentru-spectatorii-de-azi-o-mica-gluma/

Centrul Cultural LUMINA difuzează joi, 17 decembrie, de la ora 19.00, pe canalul de Youtube ale instituţiei, performance-ul „O mică glumă” , după o povestire de A.P. Cehov, în traducerea Antoanetei Olteanu, după o idee de Mirelei Zeţa, care semnează şi regia.

Un articol de Liliana Matei|15 decembrie 2020

Acesta poate fi urmărit pe: https://www.youtube.com/c/CentrulCulturalLUMINA.

„O amiază senină, de iarnă… Gerul e aspru, zăpada scârțâie sub picioare și Nadenka mă ține de braț. Are cârlionții de la tâmple și pufușorul de deasupra buzelor acoperite cu o promoroacă argintie”, scria A.P. Cehov. O cameră cu atmosferă familiară se transformă prin montarea de echipament tehnic (microfoane, lumini, elemente de recuzită) într-un studio de teatru. O actriță, Andreea Alexandrescu, și un actor, Mircea Postelnicu, și o poveste pentru spectatorii de azi.

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.

07
/02
/24

Eyedrops și Pinholes, trupe de rock alternativ, pleacă într-un turneu ce cuprinde nouă orașe prin țară dar și în Republica Moldova, începând cu data de 8 februarie, din Timișoara, urmând să transforme într-o petrecere, pe rând, alte opt puncte geografice importante.

07
/02
/24

Editura Humanitas vă invită marți, 13 februarie, de la ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (bd. Regina Elisabeta nr. 38), la o întâlnire cu istoricul Marc David Baer, profesor la London School of Economics and Political Science, istoricul Marian Coman și scriitoarea Sabina Fati despre volumul Otomanii: Hani, cezari și califi, o fascinantă nouă abordare a istoriei Imperiului Otoman.