Cel ales, premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Madrid
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-ales-premiul-pentru-regie-la-festivalul-de-film-de-la-madrid/

Cristian Comeagă a câştigat premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Madrid, pentru “Cel ales”, film nominalizat şi la categoriile “Cel mai bun film străin” şi “Cel mai bun montaj”.

Un articol de Petre Ivan|16 Iulie 2015

Festivalul de la Madrid, din al cărui board fac parte executivi ai unor companii ca Warner Brothers, ITV Global Entertainment și Thames Television, este organizat și se desfășoară după modelul Premiilor Oscar și al Premiilor Globul de Aur, iar la recent încheiata ediție au fost înscrise filme din peste 50 de țări.

Este al șaptelea premiu obținut în acest an de filmul “Cel ales”, după cele de la Los Angeles (cel mai bun film străin, cel mai bun regizor al unui film străin, cea mai bună imagine și cea mai bună muzică), cel de la Vancouver (Premiul Rising Star) și cel de la Internațional Independent Film Awards — Encino, California (Premiul de platină pentru cel mai bun film de ficțiune).

Premiul obţinut la Madrid de filmul “Cel ales” – scris, produs și regizat de Cristian Comeagă, cu Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi și Nicodim Ungureanu în distribuţie – a fost acordat pentru o producție realizată în altă limbă decât engleza.

Foto: Cel ales, Cristian Comeagă – cinemagia

24
/04
/19

CRONICĂ DE FILM Turnat în bună măsură în România și premiat pentru regie la Veneția, „The Sisters Brothers” (2018) surprinde cel mai mult prin seriozitatea cu care francezul Jacques Audiard își asumă genul western și prin modul în care comicul se transformă treptat în tragic.

24
/04
/19

Pierce Brosnan, în rolul lui Robinson Crusoe, în ecranizarea din 1997 a romanului omonim al scriitorului Daniel Defoe, publicat în urmă cu 300 de ani (25 aprilie 1719) și considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Daniel Defoe a murit într-o zi 24 aprilie (1931).

23
/04
/19

INTERVIU O întâlnire cu actrița Ana-Maria Ivan, pe care o regăsim în distribuția așteptatului musical „We Will Rock You”, semnat de Răzvan Mazilu, care a avut de curând premiera la Sala Palatului. „Musicalul mă face să mă simt împlinită cu adevărat și mă provoacă să îmi doresc mai mult de la mine”, spune Ana-Maria.

23
/04
/19

Premiera de gală Parking – una dintre cele mai așteptate ale anului - deschide cea de-a 18-a ediție TIFF. Proiecția va avea loc vineri, pe 31 mai, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în prezența regizorului Tudor Giurgiu, președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania. Actorul Mihai Smarandache, scriitorul Marin Mălaicu-Hondrari, autorul bestseller-ului ,,Apropierea’’, care a inspirat scenariul filmului, precum și alți actori și membri ai echipei filmului vor fi prezenți la Gala de Deschidere programată de la ora 20:45.

23
/04
/19

Sean Connery, fotografiat înainatea unei partide de golf, în 1962, anul în care actorul scoțian dădea viață agentului 007 în „Dr. No”, primul film din seria James Bond.

22
/04
/19

Filmul „Under the Silver Lake” (regia: David Robert Mitchell) intră în cinematografe pe 26 aprilie. L-am vizionat deja în cadrul American Independent Film Festival. Iată ce am văzut.

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

Page 1 of 23412345...102030...Last »