Cel ales, regizat de Cristian Comeagă – 4 premii la Los Angeles
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-ales-regizat-de-cristian-comeaga-4-premii-la-los-angeles/

Lungmetrajul „Cel ales”, produs şi regizat de Cristian Comeagă, a primit patru premii la ediţia din 2015 a Los Angeles Cinema Festival of Hollywood, printre care şi cele pentru cel mai bun film narativ şi pentru cel mai bun regizor.

Un articol de Petre Ivan|9 aprilie 2015

Cel ales – 4 premii la Los Angeles / Premiul pentru cel mai bun film narativ şi premiul pentru cea mai bună regie au fost acordate producătorului şi regizorului Cristian Comeagă, premiul pentru cea mai bună imagine i-a revenit directorului de imagine Gabriel Kosuth, iar premiul pentru cea mai bună muzică originală a fost acordat compozitorului Marius Leftărache, informează Mediafax.

Dintotdeauna, mi-am imaginat un film bun ca pe o pledoarie reuşită. Spectatorii sunt juraţi, iar eu, asemeni unui avocat dibaci, îl port pe fiecare dintre ei acolo unde vreau. Încerc mereu să-l impresionez, să-l emoţionez pe cel din beznă, să-l fac să mă urmeze şi pornesc mereu cu gândul că spectatorul generic pe care-l iau cu mine la drum e cel mai sceptic dintre toţi. Îi spun întotdeauna o poveste; mai grav, mai zâmbitor, mai romantic sau mai crud, încerc să îl surprind, să-l fac curios şi îi cer replică, răspuns – Cristian Comeagă.

Regizat de Cristian Comeagă şi avându-i în rolurile principale pe Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu şi Olimpia Melinte, filmul „Cel ales” urmează să fie lansat în cinematografele din România pe 24 aprilie.

Lungmetrajul este produs de Domino Film, companie care s-a ocupat de trei dintre filmele lui Nae Caranfil – „Asfalt tango”, „Filantropica” şi „Restul e tăcere” -, dar şi de comediile „Tache” şi „La bani, la cap, la oase”, şi distribuit de InterComFilm Distribution.

Foto: Cel ales – InterComFilm

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.

28
/04
/23

La invitaţia Cinematecii din Oslo, care va găzdui în perioada 5-14 mai un festival al filmului românesc, ce include şi o retrospectivă dedicată regizorului Cristian Mungiu, am scris un scurt text despre cum arată cinematografia română în prezent.