Cel mai frumos roman din lume are premiera la Unteatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-frumos-roman-din-lume-are-premiera-la-unteatru/

Teatrul Unteatru prezintă în premieră spectacolul Cel mai frumos roman din lume după Larry Tremblay, cu Nicoleta Lefter şi Ionuţ Grama, în regia Alexandrei Penciuc.

Un articol de Andrada Văsii|27 septembrie 2013

Teatrul Unteatru prezintă în premieră spectacolul „Cel mai frumos roman din lume“ după Larry Tremblay, cu Nicoleta Lefter și Ionuț Grama, în regia Alexandrei Penciuc.

Sâmbătă, 28 septembrie, la ora 19.00 și miercuri, 2 octombrie, la ora 19.00, spectatorii sunt invitați într-o lume aflată la limita dintre real și imaginar, în care regulile sunt dictate de puterea creație.

A fost odată o tânără. În ziua în care a împlinit vârsta de 16 ani, și-a tăiat codițele, pe care le purta ridicol de simetric. În clipa în care le vede dispărând în vârtejul apei din closet, simte că se petrece în ea o modificare profundă.

Din clipa aceea nu mai poate face pe fetița inocentă îmbrăcată în rochițe înflorate. Deschide un caiet și începe să scrie, fără să șteargă sau să schimbe, cel mai frumos roman din lume. Într-o zi, un străin apare la marginea satului.

Două vieţi se desfăşoară în „Cel mai frumos roman din lume“

Spectacolul după Larry Tremblay este povestea a două personaje unite într-un joc al creației, în care realul și imaginarul alternează, coexistă și se contopesc.

Sub aparența unei ședinte de terapie în care o mică scriitoare aflată în pană de inspirație este analizată de un psihiatru excentric, cei doi dezvăluie noi planuri ale realității, care se împletesc, se dezvoltă și se destramă, pe rând, ca straturile unei cepe, în căutarea esenței – adevărul pur. O poveste despre dreptul, nevoia şi puterea de a crea.

Cel mai frumos roman din lume

Afişul spectacolului

Distribuția este formată din Nicoleta Lefter și Ionuț Grama, iar regia îi aparține Alexandrei Penciuc („Cui i-e frică de Virginia Woolf?” la Godot Cafe-Teatru, „Iadul este amintirea fără puterea de a mai schimba ceva” la Teatrul Odeon). Scenografia este semnată de Tudor Prodan.

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info: 

Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 28 septembrie, la ora 19:00, iar premiera va fi prezentată în cadrul Maratonului de Teatru Independent Bucharest Fringe 2013, miercuri, 2 octombrie, la 19:00. La Teatrul Unteatru.

Foto credit: foto sus – Emilia Nicolae, foto jos – Teatrul UnTeatru, spectacolul Cel mai frumos roman din lume

04
/11
/15

Paganini n-a cântat în România niciodată. Dar a fost faimos și aici, încă din timpul vieții; ziarele scriau despre el pe la 1836. Mai recent, magia muzicii sale a fost surprinsă de regizorul Mick Davis, la Teatrul Metropolis. Producția, care îl are pe Tudor Aaron Istodor în rolul principal, se joacă pe 8, 9 și 10 noiembrie.

04
/11
/15

Spectacolul After Hours de Radu Iacoban va avea premiera în zilele de vineri 6 și sâmbătă 7 noiembrie, ora 20.00, la Sala Mică a Teatrului Național “I.L. Caragiale”, în cadrul celei de-a doua stagiuni a Programului 9G la TNB.

04
/11
/15

Vernisajul Expoziției „Lada cu zestre. Nunta – cultură și tradiție din Nordul Rusiei”, organizat de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” și Muzeul Etnografic din Sankt-Petersburg, va avea loc la București, str. Şos. Kiseleff, nr.28-30, sector 1, pe 5 noiembrie, la 12.00, Sala Gheorghe Focsa. Expoziţia va fi deschisă publicului pana la 29 noiembrie. Aceasta […]

04
/11
/15

Scriitorul Mathias Enard a primit premiul Goncourt pe 2015, pentru romanul său "Boussole", apărut la editura Actes Sud. Romanul relatează povestea unei insomnii trăite de un tânăr muzicolog vienez, bântuit de amintirile sale din Orient.

03
/11
/15

Între 30 octombrie și 12 noiembrie dramAcum tratează indiferența în orașele Timișoara, Oradea, Târgu Mureș, Baia Mare, Bistrița, Suceava, Craiova, RâmnicuVâlcea, printr-un spectacol de teatru documentar.

03
/11
/15

Pe 4 noiembrie, la ora 20:00, Teatrul de pe Lipscani inaugurează cel mai nou spaţiu al sau: Lipscani Atelier Alternativ. Pe scena Sălii Atelier a Teatrului de pe Lipscani, veti putea urmări producţii ale unor tineri regizori şi actori, experimente teatrale şi alte manifestări culturale menite să promoveze tinerele talente din lumea culturală autohtonă.

03
/11
/15

După „Aferim!” de Radu Jude și „Nunta de piatră” de Dan Piţa și Mircea Veroiu, incluse în programul „Zilelor Culturii Române” organizate de ICR Londra la Edinburgh în perioada 10-17 octombrie, proiecțiile din cadrul sezonului „Mark Cousins prezintă…” continuă în 4 noiembrie, la cinematograful de artă Filmhouse din capitala scoțiană, cu filmul care a lansat poetica noului val românesc - „Moartea domnului Lăzărescu”, în regia lui Cristi Puiu.

03
/11
/15

Expoziția de fotografie London Unedited - A Series of Unphotoshopped Photos by Tedora Maftei a fost vernisată, luni seară, în prezența a numeroși prieteni și colegi ai fotojurnalistei, precum și a numeroși bucureșteni care au aflat despre eveniment de pe paginile de socializare. Expoziția, deschisă la London Street Atelier, cuprinde 23 de fotografii realizate de Teodora Maftei în luna august la Londra și a fost organizată în scop caritabil.

03
/11
/15

Prima ediție “Bucharest International Dance Film Festival” (6 – 8 noiembrie) a pregătit publicului un program diversificat care își propune să promoveze producțiile cinematografice dedicate dansului și artei coregrafice. 64 de producții din 27 de țări incluse în Competiția Oficială, documentare de scurt și lungmetraj, selecția celor mai apreciate filme de dans din cadrul “Pool International Dance Film Festival” din Berlin, precum și un workshop de creație dedicat pasionaților de dans. Proiecțiile se vor desfășura la Cinemateca Union.

03
/11
/15

Festivalul Național de Teatru, ediția a XXV-a, s-a încheiat duminică seară cu spectacolul "Bizoni. Fabula urbană #2" după Pau Miro, în regia lui Radu Afrim, producție a Teatrului Național "Radu Stanca" din Sibiu. Evenimentul, desfășurat la Sala Studio a Teatrului Național "I.L. Caragiale" din București, a început cu un moment de reculegere și mesajul UNITER pentru tragedia din clubul Colectiv.

02
/11
/15

Doi violoniști români, două viori Stradivarius, o singură scenă: Alexandru Tomescu și Răzvan Stoica susțin o reprezentație inedită în fața publicul român, joi, 3 decembrie, de la ora 20.00, în cadrul evenimentului Duo Stradivarius, găzduit și organizat de Palatul Bragadiru în parteneriat cu TVR.

02
/11
/15

Teatrul Național Târgu-Mureș a demarat la începutul acestei stagiuni proiectul de teatru documentar ROMO SAPIENS, proiect realizat în România şi Germania, respectiv în Târgu-Mureş, Bucureşti, Cluj şi Berlin. Tema dezvoltată de acest proiect este rasismul şi discriminarea, în contextul autohton românesc, dar şi în cel amplu, al migraţiei romilor în Europa.

02
/11
/15

În cadrul Festivalului Naţional de Teatru, ediţia a XXV-a, în sala Sala Cupola de la Teatrul “Metropolis” din București, a fost vernisată expoziția „Gellu Naum 100”, cu prilejul împlinirii a o sută de ani de la naşterea marelui poet, prozator, dramaturg și traducător. Au fost prezenți Oana Pellea, Cristina Casian, Marin Moraru și David Esrig.