„Cel mai greu e să vorbești despre tine”, la Teatrul Masca
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-greu-e-sa-vorbesti-despre-tine-la-teatrul-masca/

Teatrul Masca vă invită la premiera spectacolului realizat exclusiv pentru mediul online „Cel mai greu e să vorbeşti despre tine”.

Un articol de Liliana Matei|17 decembrie 2020

Vineri, 18 decembrie, de la ora 19.00, aflați istoriile de viață a zece oameni de vârste și din medii diferite care – aflați în fața unei călătorii cu trenul – își povestesc viața, o viață care… bate filmul.

Spectacolul are la bază un text colectiv, iar scenariul și regia sunt semnate de Anca Florea. Materialul din spatele filmului înseamnă 12 ore de interviuri, conduse de Cristinel Dâdăl și Mihai Mălaimare. Interviurile au adus în lumină biografiile personajelor dintr-un spectacol non verbal care încă nu a avut premiera. Ceea ce a supraviețuit din aceste biografii, s-a regăsit aici.

„Aș fi vrut să vă dau întâlnire la teatru, să vă întâmpin, să ne spunem „Bună seara”! și apoi să intrați în sală. Nu a fost posibil și e mai bine așa pentru că astfel ne-am îngrijit unii pe alții. Doar că Actorii au nevoie de voi! Vă invit, în acest decembrie urâcios, la un spectacol care știu că o să vă placă – e greu să vorbim despre noi înșine, dar e fascinant când o facem. Noi am vorbit! Voi cumpărați bilete și haideți să stăm o oră împreună”, a comentat Anca Florea, manager Teatrul Masca.

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul www.mystage.ro, iar spectatorii sunt rugați să trimită biletul achiziționat pe adresa de e-mail [email protected], urmând ca în ziua spectacolului să primească un link unic de acces pentru vizionarea spectacolului.
Următoarele reprezentații online vor avea loc în perioada 19-30 decembrie, cu excepția zilei de 24. Detalii despre program pe www.masca.ro.

14
/02
/24

Celebrul musical FAMILIA ADDAMS semnat de Răzvan Mazilu la Teatrul EXCELSIOR din București va avea două reprezentații în exclusivitate la Craiova. Evenimentele sunt programate marți, 27 martie și miercuri, 28 martie 2024 de la ora 19:00 și vor avea loc în Sala “Amza Pellea” a Teatrului Național “Marin Sorescu” din Craiova.

14
/02
/24

Joi, 15 februarie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București, prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism a Primăriei Municipiului Bucureşti, va organiza, la Sediul Central „Mihail Sadoveanu” din str. Tache Ionescu nr. 4 are loc o DEZBATERE EVENIMENT, dedicată Zilei Naționale a Lecturii.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

14
/02
/24

Institutul Cultural Român și Centrul de Cercetare, Documentare și Promovare „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu organizează, în perioada 18 februarie – 3 martie 2024, expoziția „Masa tăcerii”, proiect ce aduce în fața publicului bucureștean lucrări ale artiștilor care au câștigat Premiul Național „Constantin Brâncuși”, oferit anual de Institutul Cultural Român.

13
/02
/24

CRONICĂ DE FILM “Zona de interes” (2023), de Jonathan Glazer, este un film aproape conceptual, a cărui forţă e dată de contrastul dintre ce vedem în prim-plan, de o parte, şi ce se întâmplă în plan îndepărtat şi ce auzim pe coloana sonoră, de cealaltă parte.

12
/02
/24

Actorul Matei Arvunescu percepe vulnerabilitatea ca pe o lecție de actorie, îl citează pe marele Gabo, încercând să explice cum viața ar putea avea un sens și crede că „revoluție“ e un cuvânt cu mare greutate. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.