„Cel mai greu e să vorbești despre tine”, la Teatrul Masca
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-greu-e-sa-vorbesti-despre-tine-la-teatrul-masca/

Teatrul Masca vă invită la premiera spectacolului realizat exclusiv pentru mediul online „Cel mai greu e să vorbeşti despre tine”.

Un articol de Liliana Matei|17 decembrie 2020

Vineri, 18 decembrie, de la ora 19.00, aflați istoriile de viață a zece oameni de vârste și din medii diferite care – aflați în fața unei călătorii cu trenul – își povestesc viața, o viață care… bate filmul.

Spectacolul are la bază un text colectiv, iar scenariul și regia sunt semnate de Anca Florea. Materialul din spatele filmului înseamnă 12 ore de interviuri, conduse de Cristinel Dâdăl și Mihai Mălaimare. Interviurile au adus în lumină biografiile personajelor dintr-un spectacol non verbal care încă nu a avut premiera. Ceea ce a supraviețuit din aceste biografii, s-a regăsit aici.

„Aș fi vrut să vă dau întâlnire la teatru, să vă întâmpin, să ne spunem „Bună seara”! și apoi să intrați în sală. Nu a fost posibil și e mai bine așa pentru că astfel ne-am îngrijit unii pe alții. Doar că Actorii au nevoie de voi! Vă invit, în acest decembrie urâcios, la un spectacol care știu că o să vă placă – e greu să vorbim despre noi înșine, dar e fascinant când o facem. Noi am vorbit! Voi cumpărați bilete și haideți să stăm o oră împreună”, a comentat Anca Florea, manager Teatrul Masca.

Biletele se pot achiziționa de pe site-ul www.mystage.ro, iar spectatorii sunt rugați să trimită biletul achiziționat pe adresa de e-mail [email protected], urmând ca în ziua spectacolului să primească un link unic de acces pentru vizionarea spectacolului.
Următoarele reprezentații online vor avea loc în perioada 19-30 decembrie, cu excepția zilei de 24. Detalii despre program pe www.masca.ro.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.

18
/01
/24

Prima expoziția a anului 2024 din programul curatorial al galeriei Arsmonitor este totodată și un prim solo-show dedicat artistului vizual Răzvan Neagoe, unul din artiștii reprezentați de galerie.

17
/01
/24

Din 16 ianuarie, filmul Klaus & Barroso, cu Cosmin „Micutzu” Nedelcu și Adrian Nicolae rulează în cinematografele din toată țara, distribuită de Forum Film. În Republica Moldova filmul va rula din 18 ianuarie, pe ecranele Cineplex.

16
/01
/24

16 ianuarie, 2024 - Cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, evenimentul anual care sărbătorește și recompensează realizările cinematografiei românești, va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

16
/01
/24

Asteroid City, cel mai recent film al lui Wes Anderson, în care joacă Jason Schwartzman (The French Dispatch, The Grand Budapest Hotel), Scarlett Johansson (Black Widow, Jojo Rabbit) și Tom Hanks (Elvis, News of the World), va fi disponibil pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime începând din 20 ianuarie.

16
/01
/24

Seria ISTORII se va desfășura în perioada 15 - 30 ianuarie la Cinema ARTA, pe strada Universității nr. 3. Publicul are șansa să descopere în această perioadă, în fiecare zi de marți, o selecție de filme (scurtmetraje sau lungmetraje) curatoriate pentru a deschide conversații despre modul în care istoria este construită și transmisă cu ajutorul limbajului, imaginilor, semnelor și conceptelor.

16
/01
/24

Prima lună din an aduce încă cinci contexte în care compania independentă de teatru Vanner Collective deschide discuții despre teme ale zilelor noastre, prezente în tot ceea ce ne înconjoară și despre care nu e ușor mereu să vorbim: depresia și mecanismele construite pentru a merge mai departe cu ea, comunicarea cu sens, eco-anxietatea, moștenirea pe care o ducem și modurile în care ne limitează, fricile, vulnerabilitățile și superputerile fiecăruia dintre noi.

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.