Cel mai mare muzeu subacvatic din lume, din 25 februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-mare-muzeu-subacvatic-din-lume-din-25-februarie/

Un nou muzeu subacvatic de sculptură, primul din Europa şi din Oceanul Atlantic, dar care va fi cel mai mare din lume, potrivit RFI, va putea fi vizitat în curând pe insula spaniolă Lanzarote, din Arhipelagul Insulelor Canare.

Un articol de Petre Ivan|18 februarie 2016

Situată în largul coastelor Africii de Vest, insula spaniolă Lanzarote era deja cunoscută turiștilor pentru câmpurile sale de lavă și particularitățile sale geologice.

Recent însă, mai multe statui stranii, înfățișând ființe umane, reprezentate extrem de realist, au fost coborâte pe fundul oceanului pentru realizarea acestui nou muzeu subacvatic.

Museo Atlantico reunește 400 de sculpturi, toate semnate de artistul britanic Jason deCaires Taylor — cunoscut pentru crearea unor instalații similare în Mexic, Grenada (în Indiile de Vest), Bahamas și, cel mai recent, pe Tamisa.

Parcul de sculptură din Grenada a fost primul de acest gen din lume și a fost inclus de National Geographic în Top 25 de minuni ale lumii.

Construite din ciment marin, cu pH neutru, sculpturile lui Jason deCaires Taylor sunt menite să ilustreze relația dintre oameni și natură, și la un nivel mai profund, armonia dintre viață și artă.

Lucrările au fost create în mod deliberat pentru a atrage creaturile marine, permițând, spre exemplu, creșterea coralilor.

Muzeul se va deschide în mod oficial pentru amatorii de scuba diving și snorkeling la data de 25 februarie.

foto: Cel mai mare muzeu subacvatic din lume – ideas.ted.com

11
/05
/23

Extinction Room (Hopeless.) – instalația audio performativă este alcătuită din înregistrări ale unor specii de păsări pe cale de dispariție, explorând ideea de natură și reprezentarea acesteia pe scena artistică și culturală, într-un moment în care specialiștii de mediu au ridicat puternice semnale de alarmă. Performance-ul este prezentat la București, la Teatrelli, pe 13 mai, de la ora 19.00, grație unei noi colaborări între Goethe-Institut și creart/Teatrelli.

11
/05
/23

MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, își deschide porțile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa și anunță programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg.

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.