Cel mai mare muzeu subacvatic din lume, din 25 februarie
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-mare-muzeu-subacvatic-din-lume-din-25-februarie/

Un nou muzeu subacvatic de sculptură, primul din Europa şi din Oceanul Atlantic, dar care va fi cel mai mare din lume, potrivit RFI, va putea fi vizitat în curând pe insula spaniolă Lanzarote, din Arhipelagul Insulelor Canare.

Un articol de Petre Ivan|18 februarie 2016

Situată în largul coastelor Africii de Vest, insula spaniolă Lanzarote era deja cunoscută turiștilor pentru câmpurile sale de lavă și particularitățile sale geologice.

Recent însă, mai multe statui stranii, înfățișând ființe umane, reprezentate extrem de realist, au fost coborâte pe fundul oceanului pentru realizarea acestui nou muzeu subacvatic.

Museo Atlantico reunește 400 de sculpturi, toate semnate de artistul britanic Jason deCaires Taylor — cunoscut pentru crearea unor instalații similare în Mexic, Grenada (în Indiile de Vest), Bahamas și, cel mai recent, pe Tamisa.

Parcul de sculptură din Grenada a fost primul de acest gen din lume și a fost inclus de National Geographic în Top 25 de minuni ale lumii.

Construite din ciment marin, cu pH neutru, sculpturile lui Jason deCaires Taylor sunt menite să ilustreze relația dintre oameni și natură, și la un nivel mai profund, armonia dintre viață și artă.

Lucrările au fost create în mod deliberat pentru a atrage creaturile marine, permițând, spre exemplu, creșterea coralilor.

Muzeul se va deschide în mod oficial pentru amatorii de scuba diving și snorkeling la data de 25 februarie.

foto: Cel mai mare muzeu subacvatic din lume – ideas.ted.com

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

30
/01
/24

Universul magic al filmelor de animație pentru copii își deschide porțile pentru publicul cu deficiențe de auz din România. Ochi și urechi, noul proiect pus la cale de Animest, cu sprijinul Fundației Orange, le va oferi spectatorilor o experiență de vizionare adaptată nevoilor lor, accesibilă atât în sala de cinema, cât și în sălile de clasă sau în fața ecranelor de acasă.