Cel mai neașteptat film al toamnei, AREST în regia lui Andrei Cohn, de vineri în cinematografe!
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-neasteptat-film-al-toamnei-arest-in-regia-lui-andrei-cohn-de-vineri-in-cinematografe/

„Comunismul a avut determinarea de a trece cu buldozerul peste tot ce a considerat că nu-i este prieten, iar noi nu am făcut acelaşi lucru cu comunismul.” – Andrei Cohn. Produs de Mandragora şi distribuit în România de Iadasarecasa, AREST, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Andrei Cohn, vine în premieră în cinematografe vinerea aceasta.

Un articol de Petre Ivan|17 septembrie 2019

Filmul a avut deja câteva proiecții speciale în prezența echipei, printre cei care au văzut filmul înainte de premiera în cinematografe aflându-se și o parte dintre deținuții Penitenciarului București-Rahova care au avut ocazia să discute la final cu Andrei Cohn și Iulian Postelnicu.

Seria proiecțiilor speciale continuă, AREST va putea fi văzut în următoarele zile la: Penitenciarul București-Jilava, Cinema Victoria din Cluj, Cinema Elvire Popesco din București în cadrul Nopții Albe a Filmului Românesc, la Sibiu în cadrul programului ESTE filmul de miercuri, pe terasa Promenada Mall din București în cadrul Festivalului Filmelor Românești, la Iași și la Cinema Muzeul Țăranului Român. Toate proiecțiile vor avea loc în prezența regizorului și a actorilor.arest

„Comunismul a avut determinarea de a trece cu buldozerul peste tot ce a considerat că nu-i este prieten, iar noi nu am făcut același lucru cu comunismul.” – Andrei Cohn

În august 1983, arhitectul Dinu Neagu este, împreună cu soția și cei doi copii, pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale. Dintr-o mașină coboară doi securiști, care îl iau la București pentru o declarație despre care nu-i oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliției, unde Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbul unor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta.

„Politrucii, securiștii și torționarii nu au înfundat pușcăria, au condus România în ultimii 30 de ani, au devenit antreprenori de succes și-ți dau flash-uri pe autostradă din limuzine negre, asemănătoare cu Volgile de aceeași culoare de altădată. Nu sper ca cinemaul să ne rezolve toate problemele, dar în condițiile astea nu cred că subiectul este epuizat” mărturisește Andrei Cohn.

Filmul îi are în distribuție pe Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu, alături de András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș și Marian Alexoaia. Scenariul este semnat de Andrei Cohn și Alexandru Negoescu iar dialogurile sunt scrise de Andrei Cohn, imaginea de Andrei Butică iar producătorul filmului este Anca Puiu – Mandragora. Distribuit în România de Iadasarecasa AREST are premiera pe 20 septembrie în cinematografele din București, Botoșani, Brașov, Cluj, Craiova, Pitești, Sibiu și Timișoara urmând să ajungă și în alte orașe în săptămânile următoare.

trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=k0h4t3L0ZZg&feature=youtu.be

AREST, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, cunoscut deja publicului pentru Acasă la tata, lansat în 2015, a avut premiera internațională în cadrul celei de-a 54-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary – East of the West Competition și a fost distins la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj.

Mai multe informații, pe https://www.facebook.com/ArestFilmul

Un film finanțat de: Centrul Național al Cinematografiei, TVR

Parteneri
: Dacin Sara, Chainsaw, Publicis, Me, Group M, Spoon, Havas, Petrom, Vodafone, Aqua Carpatica, Groupama Asigurări, Sloop, Piticool Art, Cosmopolis, Avis, BCR, Albalact, Jacobs, Promenada Mall

Foto: AREST  – facebook

13
/06
/23

Una dintre cele mai importante instituții ale cinematografiei, The International Cinema Technology Association (ICTA) și-a anunțat recent câștigătorii EMEA Awards. Premiul central a fost acordat multiplexului Cineplexx Ljubljana (Slovenia) la categoria „Cel mai bun cinematograf nou construit al anului".

10
/06
/23

200 de filme din 45 de țări, 380 de proiecții, peste 1000 de invitați – sunt doar câteva dintre cifrele ediției Festivalului International de Film Transilvania care și-a deschis porțile vineri, 9 iunie.

02
/06
/23

O oportunitate excelentă pentru actorii de teatru din România, programul 10 pentru FILM își continuă misiunea la TIFF.22. Astfel, alți 10 actori aflați la debut sau care au interpretat până acum roluri secundare în cinema vor veni la festival, unde vor intra într-un program de prezentare și formare, care include workshop-uri, dar și întâlniri esențiale cu profesioniști din industrie.