Cel mai neașteptat film al toamnei, AREST în regia lui Andrei Cohn, de vineri în cinematografe!
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-neasteptat-film-al-toamnei-arest-in-regia-lui-andrei-cohn-de-vineri-in-cinematografe/

„Comunismul a avut determinarea de a trece cu buldozerul peste tot ce a considerat că nu-i este prieten, iar noi nu am făcut acelaşi lucru cu comunismul.” – Andrei Cohn. Produs de Mandragora şi distribuit în România de Iadasarecasa, AREST, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Andrei Cohn, vine în premieră în cinematografe vinerea aceasta.

Un articol de Petre Ivan|17 septembrie 2019

Filmul a avut deja câteva proiecții speciale în prezența echipei, printre cei care au văzut filmul înainte de premiera în cinematografe aflându-se și o parte dintre deținuții Penitenciarului București-Rahova care au avut ocazia să discute la final cu Andrei Cohn și Iulian Postelnicu.

Seria proiecțiilor speciale continuă, AREST va putea fi văzut în următoarele zile la: Penitenciarul București-Jilava, Cinema Victoria din Cluj, Cinema Elvire Popesco din București în cadrul Nopții Albe a Filmului Românesc, la Sibiu în cadrul programului ESTE filmul de miercuri, pe terasa Promenada Mall din București în cadrul Festivalului Filmelor Românești, la Iași și la Cinema Muzeul Țăranului Român. Toate proiecțiile vor avea loc în prezența regizorului și a actorilor.arest

„Comunismul a avut determinarea de a trece cu buldozerul peste tot ce a considerat că nu-i este prieten, iar noi nu am făcut același lucru cu comunismul.” – Andrei Cohn

În august 1983, arhitectul Dinu Neagu este, împreună cu soția și cei doi copii, pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale. Dintr-o mașină coboară doi securiști, care îl iau la București pentru o declarație despre care nu-i oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliției, unde Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbul unor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta.

„Politrucii, securiștii și torționarii nu au înfundat pușcăria, au condus România în ultimii 30 de ani, au devenit antreprenori de succes și-ți dau flash-uri pe autostradă din limuzine negre, asemănătoare cu Volgile de aceeași culoare de altădată. Nu sper ca cinemaul să ne rezolve toate problemele, dar în condițiile astea nu cred că subiectul este epuizat” mărturisește Andrei Cohn.

Filmul îi are în distribuție pe Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu, alături de András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș și Marian Alexoaia. Scenariul este semnat de Andrei Cohn și Alexandru Negoescu iar dialogurile sunt scrise de Andrei Cohn, imaginea de Andrei Butică iar producătorul filmului este Anca Puiu – Mandragora. Distribuit în România de Iadasarecasa AREST are premiera pe 20 septembrie în cinematografele din București, Botoșani, Brașov, Cluj, Craiova, Pitești, Sibiu și Timișoara urmând să ajungă și în alte orașe în săptămânile următoare.

trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=k0h4t3L0ZZg&feature=youtu.be

AREST, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, cunoscut deja publicului pentru Acasă la tata, lansat în 2015, a avut premiera internațională în cadrul celei de-a 54-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary – East of the West Competition și a fost distins la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj.

Mai multe informații, pe https://www.facebook.com/ArestFilmul

Un film finanțat de: Centrul Național al Cinematografiei, TVR

Parteneri
: Dacin Sara, Chainsaw, Publicis, Me, Group M, Spoon, Havas, Petrom, Vodafone, Aqua Carpatica, Groupama Asigurări, Sloop, Piticool Art, Cosmopolis, Avis, BCR, Albalact, Jacobs, Promenada Mall

Foto: AREST  – facebook

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.

19
/10
/22

Unsul magilor, Black Adam (pseudonimul modern al lui Teth-Adam), spune povestea anti-eroului forțat de împrejurări să ajute câțiva pământeni. Mânat de răzbunare și ură, Black Adam este extrem de eficient în lupta cu opresorii Kahndaq-ului, spre disperarea super-eroilor din Justice Society.

19
/10
/22

După succesul ediţiei precedente cu 88 de minute cu Victor Rebengiuc, o gală care-şi propunea să aniverseze un artist legendar printr-o discuţie intimă şi pasionantă despre ale vieţii şi ale artei, acum spectatorii vor avea ocazia să o întâlnească pe actrița Tora Vasilescu.