Cel mai neașteptat film al toamnei, AREST în regia lui Andrei Cohn, de vineri în cinematografe!
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-neasteptat-film-al-toamnei-arest-in-regia-lui-andrei-cohn-de-vineri-in-cinematografe/

„Comunismul a avut determinarea de a trece cu buldozerul peste tot ce a considerat că nu-i este prieten, iar noi nu am făcut acelaşi lucru cu comunismul.” – Andrei Cohn. Produs de Mandragora şi distribuit în România de Iadasarecasa, AREST, cel de-al doilea lungmetraj semnat de Andrei Cohn, vine în premieră în cinematografe vinerea aceasta.

Un articol de Petre Ivan|17 septembrie 2019

Filmul a avut deja câteva proiecții speciale în prezența echipei, printre cei care au văzut filmul înainte de premiera în cinematografe aflându-se și o parte dintre deținuții Penitenciarului București-Rahova care au avut ocazia să discute la final cu Andrei Cohn și Iulian Postelnicu.

Seria proiecțiilor speciale continuă, AREST va putea fi văzut în următoarele zile la: Penitenciarul București-Jilava, Cinema Victoria din Cluj, Cinema Elvire Popesco din București în cadrul Nopții Albe a Filmului Românesc, la Sibiu în cadrul programului ESTE filmul de miercuri, pe terasa Promenada Mall din București în cadrul Festivalului Filmelor Românești, la Iași și la Cinema Muzeul Țăranului Român. Toate proiecțiile vor avea loc în prezența regizorului și a actorilor.arest

„Comunismul a avut determinarea de a trece cu buldozerul peste tot ce a considerat că nu-i este prieten, iar noi nu am făcut același lucru cu comunismul.” – Andrei Cohn

În august 1983, arhitectul Dinu Neagu este, împreună cu soția și cei doi copii, pe o plajă de nudiști din apropierea unei zone industriale. Dintr-o mașină coboară doi securiști, care îl iau la București pentru o declarație despre care nu-i oferă prea multe detalii. Filmul continuă în arestul miliției, unde Neagu este închis în aceeași cameră cu Vali, deținut de drept comun, folosit ca torționar de către securitate în schimbul unor favoruri. Lucrurile capătă o întorsătură din ce în ce mai absurdă de la o zi la alta.

„Politrucii, securiștii și torționarii nu au înfundat pușcăria, au condus România în ultimii 30 de ani, au devenit antreprenori de succes și-ți dau flash-uri pe autostradă din limuzine negre, asemănătoare cu Volgile de aceeași culoare de altădată. Nu sper ca cinemaul să ne rezolve toate problemele, dar în condițiile astea nu cred că subiectul este epuizat” mărturisește Andrei Cohn.

Filmul îi are în distribuție pe Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu, alături de András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș și Marian Alexoaia. Scenariul este semnat de Andrei Cohn și Alexandru Negoescu iar dialogurile sunt scrise de Andrei Cohn, imaginea de Andrei Butică iar producătorul filmului este Anca Puiu – Mandragora. Distribuit în România de Iadasarecasa AREST are premiera pe 20 septembrie în cinematografele din București, Botoșani, Brașov, Cluj, Craiova, Pitești, Sibiu și Timișoara urmând să ajungă și în alte orașe în săptămânile următoare.

trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=k0h4t3L0ZZg&feature=youtu.be

AREST, cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, cunoscut deja publicului pentru Acasă la tata, lansat în 2015, a avut premiera internațională în cadrul celei de-a 54-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Karlovy Vary – East of the West Competition și a fost distins la ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Film Transilvania cu Premiul Zilelor Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj.

Mai multe informații, pe https://www.facebook.com/ArestFilmul

Un film finanțat de: Centrul Național al Cinematografiei, TVR

Parteneri
: Dacin Sara, Chainsaw, Publicis, Me, Group M, Spoon, Havas, Petrom, Vodafone, Aqua Carpatica, Groupama Asigurări, Sloop, Piticool Art, Cosmopolis, Avis, BCR, Albalact, Jacobs, Promenada Mall

Foto: AREST  – facebook

31
/01
/24

În februarie, pe HBO Max ai conținut nou de urmărit în fiecare zi a lunii! Cu 29 de titluri noi, este la alegerea ta dacă vrei să urmărești cele mai noi filme, seriale, documentare, animații de pe HBO Max sau, de ce nu, să te pui la curent cu altele dintre sutele de titluri care sunt deja pe platformă.

30
/01
/24

În luna februarie, „Noaptea Albă a Filmului Românesc” este dedicată unui apreciat cineast, reprezentant al Noului Val în cinematografie: Cătălin Mitulescu regizor, scenarist şi producător. TVR Cultural, TVR Internațional și TVR Moldova invită telespectatorii în noaptea de sâmbătă, 3 spre 4 februarie, la un maraton cinematografic alături cele mai reprezentative şi premiate creaţii semnate de Cătălin Mitulescu.

29
/01
/24

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani și o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varșovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr și îi inspiră pe cei din jurul ei să își trăiască viața la maxim. Documentarul „Vika!” Este disponibil pe HBO Max.

29
/01
/24

Într-o lume și o industrie care se schimbă extrem de rapid, un renumit cineast italian, autor de modă veche, caută sens în filmele pe care le face, în dragoste, precum și în politică. Din 2 februarie, Un viitor luminos/ Il sol dell’avvenire, noul film al lui Nanni Moretti, o comedie care critică modul de a face filme al platformelor de streaming și apără viitorul cinematografului, are premiera în cinema, distribuit de Independența Film.

26
/01
/24

Survolând șansa și neșansa unei relații nemenite, de la aceeași distanță calculată care marchează și ruptura finală dintre cei doi protagoniști, debutul în lungmetraj a lui Celine Song, „Past Lives” dezbate în compoziții corecte, dar niciodată riscante, un „ce-ar fi fost dacă?” venit la 24 de ani de la ultima întâlnire.

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

19
/01
/24

Warner TV dedică duminicile lunii februarie filmelor de basm, povești fantastice live action și animate, ecranizări și narațiuni originale lansate pe parcursul ultimelor nouă decenii.

19
/01
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

18
/01
/24

CRONICĂ DE FILM Bizară, dar şi simptomatică decizia realizatorilor filmului "Klaus & Barroso" de a semna cu "regie colectivă", nenumită. Asta ar putea sugera că toţi cei trei scenarişti - Adrian Nicolae, Cosmin "Micutzu" Nedelcu şi Bogdan Theodor Olteanu -, dintre care primii doi sunt şi actori în roluri centrale, s-au ocupat de regie.