Cel mai scandalos film proiectat vreodată la Sundance, la Club Control. American IFF
https://www.ziarulmetropolis.ro/cel-mai-scandalos-film-proiectat-vreodata-la-sundance-la-club-control-american-iff/

American Independent Film Festival propune anul acesta proiecţii şi evenimente şi în afara sălilor de cinematograf. Pe lângă filmele de la Cinema PRO şi Cinema Muzeul Țăranului, duminică, 29 aprilie, de la 20:30, în clubul Control, va rula „Kuso”, film prezentat în premieră mondială la Sundance, în 2017.

Un articol de Petre Ivan|24 aprilie 2018

Catalogat drept cel mai mare “splat” de la Sundance 2017, descris de Pitchfork „cel mai groaznic film de body-horror realizat vreodată”, o „fantezie scatologică” de Variety și „transgresivă” de Playlist, KUSO este într-adevar unul dintre cele mai ciudate și impresionante filme de debut.

Într-un Los Angeles post-apocaliptic, lovit de un cutremur devastator, Steven Ellison (Flying Lotus) reunește patru povești ale unor oameni încadrați la extrema excentricității: un cuplu care își explorează dorințele și fanteziile conjugale, escapadele zilnice în pădure ale unui student care se împrietenește cu o creatură extraterestră, misterioasă, un Hip Hop MC care trăiește cu doi extratereștri și descoperă că este însărcinată și astfel se duce la o clinică condusă de George Clinton (Parliament Funkadelic) pentru a rezolva problema, respectiv o femeie îngropată în subteran care își caută copilul.

Singular în viziune, psihedelic în execuție și demonstrând o inteligență subversivă, KUSO este o experiență de neratat.

 

Astfel, Troma Studios și frații Kuchar au realizat un film care pare inspirat din Hieronymous Bosch, un melanj de live-action cu animații CGI, colaje dadaiste, în care secreții corporale, deviații psihologice sau sexuale se îmbină cu o viziune cinematografică suprarealistă, abstractă și singulară.American IFF

Flying Lotus este strănepotul lui Alice și John Coltrane, artist remarcat prin albumele sale lansate la label-ul Warp Records (Los Angeles 2008, Cosmogramma 2010, You’re Dead 2014). Acesta a contribuit la coloana sonoră a scurtmetrajului Blade Runner Blackout 2022 (o extensie a filmului lui Denis Villeneuve). În film apare și legendarul musician George Clinton de la Parliament Funkadelic.

Filmul a avut premiera la Sundance Film Festival, unde a stârnit controverse, mulți oameni din sală nerezisntând până la final (Verge Magazine l-a descris ca fiind “cel mai scandalos film făcut vreodată”).

Proiecția va fi introdusă de Andrei Tănăsescu, critic de film și selector AmericanIFF. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

American Independent Film Festival are loc în perioada 27 aprilie – 3 mai, la Cinema Pro din București și la sala Studio Horia Bernea a Muzeului Țăranului Român. Anul acesta va avea loc și o primă ediție regională la Arad, între 27 și 29 aprilie.

Programul proiecțiilor și noutăți despre filmele și evenimentele din festival vor fi actualizate pe siteul filmedefestival.ro, pe pagina de Facebook American Independent Film Festival și Instagram (@AmericanIndependentFilmFest).

Bilete și revzervări la proiecțiile gratuite sunt disponibile pe Eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

Foto: American IFF, KUSO – www.facebook.com/AmericanIFF/

01
/10
/21

BFFF 2021 a inclus o secţiune competiţională internaţională, la care s-au înscris peste 100 de scurtmetraje de modă, oferind patru premii. Câștigătorii au fost selectați de un juriu format din profesioniști din film, advertising și modă de pe scena locală și cea internaţională: Grigor Devejiev - Creative Director Jam Project, Marley Hansen - curator Nowness, Marcin Kempski - fotograf de modă londonez, Sandra Bold - Global Creative Director Publicis și Ina Borcea - fashion editor Harpers Bazaar.

30
/09
/21

Spectacolul continuă, acțiunea escaladează și toată sala vibrează pentru cel mai așteptat film din ultima perioadă, super producția 'Nu e vreme de murit' ajunge în avanpremieră pe marile ecrane din 30 septembrie la Cineplexx Băneasa, Titan, Sibiu, Satu-Mare și Târgu-Mureș.

29
/09
/21

CRONICĂ DE FILM Pentru un film de debut al unui regizor de teatru care nu a mai făcut până acum cinema, „Câmp de maci” (2020), de Eugen Jebeleanu, are o rigoare estetică neaşteptată, dar şi o lipsă de încrâncenare demnă de salutat.

28
/09
/21

CRONICĂ DE FILM „Crai nou” (2021), debutul Alinei Grigore, recent câştigător la Festivalul de la San Sebastian, aduce un aer proaspăt în cinematografia română.

28
/09
/21

THE FRENCH DISPATCH, LAND, QUO VADIS, AIDA?, scurtmetraje românești și internaționale, cele mai apreciate filme românești ale momentului si filmele premiate la Festival se văd în cadrul Retrospectivei ANONIMUL 2021 la ARCUB, Cinema Elvire Popesco și Terasa Institutului Francez între 28 septembrie și 3 octombrie.

27
/09
/21

În ultima săptămână din septembrie, „Cinema sub clar de lună“ aduce pe ecranul din Grădina Muzeului Național al Literaturii Române două dintre cele mai noi filme românești, Câmp de maci și documentarul Spioni de ocazie, alături de producții străine care au avut un parcurs spectaculos: Night of the Kings, aflat pe lista scurtă la premiile Oscar, și Apples, co-produs de Cate Blanchett și propus anul trecut de Grecia la Oscarul pentru Cel mai bun film internațional.

27
/09
/21

Frumoasa și bestia întâlnește viitorul tehnologiei în Belle, producția-fenomen semnată de regizorul japonez Mamoru Hosoda, care va deschide cea de-a 16-a ediție Animest. Prezentat în premieră internațională la Cannes, anime-ul Sci-Fi în care o adolescentă devine cea mai bună versiune a sa într-un univers paralel, creat în mediul virtual, se va vedea pentru prima dată pe marele ecran din România vineri, pe 8 octombrie, de la orele 18:30 și 21:30, la Cinema Elvire Popesco. Filmul va putea fi urmărit în curând în cinematografele din întreaga țară, distribuit de Bad Unicorn.

27
/09
/21

OPINIE Subfinanţat de nişte autorităţi nepăsătoare, fără cinematografe care să îi fie dedicate şi cu un public larg pus mai degrabă pe miştouri, filmul românesc de autor face performanţă an de an la cel mai înalt nivel. Iar 2021 o dovedeşte din plin. Este unul din paradoxurile româneşti.

24
/09
/21

Festivalul KINOdiseea aduce pe marele ecran filme despre protejarea mediului, relațiile dintre copii și părinți, curaj și empatie, la Cinema Gloria și Cinema Eforie.